Ni prvič zadel dvakrat

Miha Dajčman Miha Dajčman
08.10.2020 20:46

Branilec Maribora je proti San Marinu vpisal prvenec za reprezentanco, a mu to ni bilo dovolj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S 193 centimetri je Nemanja Mitrović ob prekinitvah nevaren tudi za nasprotnikov gol. 
Robert Balen

Dva od štirih golov proti San Marinu je v sredo dosegel osrednji branilec Maribora Nemanja Mitrović, enkrat je zadel z glavo po podaji Kurtića, s katerim se, sodeč po debati na tiskovni konferenci, odlično razume, za drugi zadetek je bil najbolj spreten po zmešnjavi pred golom gostov. "Soigralcem sem rekel, ali lahko streljam tudi penal, če ga dobimo," se je na tiskovni konferenci šalil Ljubljančan, saj si je želel hat-trick.

Gola za reprezentanco Slovenije sta deloma tudi obliž na rane, ki jih je visokorasli branilec zadnje tedne doživel v štajerski prestolnici, a o tem ni želel govoriti. "Ne bi mešal reprezentance in Maribora. Ko se bom vrnil v Ljudski vrt, bomo znova govorili o Mariboru," je 27-letnik osredotočen na reprezentančni zbor. Dva gola na eni tekmi je Mitrović že dosegel, prav v Stožicah v dresu Olimpije proti Gorici marca 2015. Ni pogosto tisti, ki zatrese mrežo, njegova naloga na igrišču je povsem drugačna, je poudaril. "Nekaj nenavadnega je za branilca, da zabije dva gola. Ampak pomembno je to, da smo zmagali, da smo si pripravili veliko priložnosti. Mislim, da je to lepa popotnica za nedeljsko tekmo." Je pa v vijoličastem v tej sezoni prav tako na petih tekmah že vpisal gol, tudi v prejšnji sezoni je dosegel enega, skupno dva je dosegel še na Poljskem, pri Jagiellonii, za Olimpijo je na 127 tekmah zadel petkrat.

Dvakratni strelec s sredine tekme pričakuje veliko dela v nedeljo, če ga bo Kek znova poslal na igrišče: "Kosovo ima dobro ekipo, ki je res borbena in da vse od sebe. Moramo jo temeljito analizirati in se na igrišču dobro postaviti. V Prištini je težko igrati, ampak najprej moramo gledati in verjeti vase ter iti na zmago na nedeljski tekmi."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta