Odbojkarice se želijo oddolžiti za poraz

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
18.06.2022 07:00

Danes ob 19.30 bodo slovenske odbojkarice v Lukni igrale tekmo 7. kroga evropske srebrne lige proti portugalskim

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne glede na to, ali bo zaigrala kot sprejemalka ali prosta igralka, Julija Grubišić Čabo ogrevanju namenja veliko pozornost.
Ozs

Mariborčanka Julija Grubišić Čabo nosi v sebi športne gene, njena starša sta bila vrhunska športnika. Oče Robert, Splitčan, ki se je leta 1988 preselil v Maribor, je kot plavalec Branika v prsnem slogu osvojil naslov jugoslovanskega in slovenskega prvaka in bil tudi rekorder, za Branik je igral tudi vaterpolo, sedaj pa je v klubu že vrsto let trener. Mama Alenka je bila z dekliškim priimkom Lešnik dolgoletna odbojkarica mariborske Palome Branika, slovenska in jugoslovanska reprezentantka, ki je zvezdnate trenutke doživela v letih 1985 in 1986, ko so Mariborčanke osvojile naslova jugoslovanskih prvakinj.

Julija je odlična odbojkarica, igralka novih prvoligašinj Formisa Rogoze Hoč, od letos tudi članska reprezentantka. Prvič je za izbrano vrsto zaigrala v evropski srebrni ligi. "Zelo sem zadovoljna, da sem po kadetski in mladinski reprezentanci dobila priložnost za dokazovanje tudi v članski. V klubu igram na mestu sprejemalke, tudi na prvih dveh tekmah v evropski srebrni ligi sem igrala na tem mestu, nato pa mi je selektor zaupal mesto proste igralke. Dobro sem se znašla, čeprav ima vsako igralno mesto svoje posebnosti in značilnosti. Čutim, da napredujem, kar me navdaja z optimizmom. Evropska srebrna liga je za našo pomlajeno vrsto pravšnja za pridobivanje izkušenj in dokazovanje," je razložila 18-letna in 178 centimetrov visoka Julija Grubišić Čabo, dijakinja tretjega letnika športnega razreda II. gimnazije Maribor.

Slovenke so v evropski srebrni ligi v petih tekmah dvakrat zmagale in trikrat izgubile, nazadnje pred dnevi v Estoniji z 2:3. "Čeprav smo izgubljale z 0:2 v nizih, nas ni zajelo malodušje. V nadaljevanju tekme smo zaigrale veliko bolje, izenačile rezultat v nizih, žal pa v petem nismo nadgradile svoje igre. Plačale smo davek na neizkušenost, druge reprezentance so bolj izkušene. Zlasti Švedska in Portugalska, ki bosta tekmovanje končali na prvem oziroma drugem mestu. Mi se bomo z Estonkami borili za tretje mesto," je prepričana mlada odbojkarica.

Naša dekleta danes ob 19.30 v Lukni čaka tekma sedmega, predzadnjega kroga evropske srebrne lige. Tekmice Slovenk bodo Portugalke, ki so našo vrsto doma premagale s 3:0. "Dva niza sta se končala s tesno zmago gostiteljic, z nekaj več zbranosti in odločnosti v ključnih trenutkih bi bil lahko rezultat ugoden za nas. Upam, da se bomo Portugalkam v Lukni oddolžile za poraz," je optimistična Julija. Pozna tudi recept, kako ugnati tekmice: "Predvsem moramo igrati zanesljivo na sprejemu in v obrambi, izboljšati pa moramo tudi začetne udarce. Razmišljati moramo o svoji igri, in če bo ta takšna, kot jo zmoremo, bi se po tekmi lahko veselili."

Na lestvici imata Švedska in Portugalska po 14 točk, Estonija 8, Slovenija 6, Luksemburg 0.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta