Odbojkarji veterani so se (po)merili v Braslovčah, Slovenci v obeh kategorijah v vrhu

N.S.
16.05.2023 10:38

Minuli konec tedna je Odbojkarsko društvo Veterani Slovenija s pomočjo občine in odbojkarskega kluba iz Braslovč priredilo drugi mednarodni turnir veteranov v odbojki. Nastopili so v kategorijah 55+ in 64+.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Veterani Slovenija

V "mlajši" kategoriji so poleg Slovenije nastopile še ekipe Italije, Poljske, Slovaške, Hrvaške in Romunije. Domačini so v skupinskem delu premagali Romune in Poljake, oboje z rezultatom 2:0, in zasedli prvo mesto ter se uvrstili v finale. Tam so se pomerili s Hrvati, ki so jih prav tako zanesljivo premagali in osvojili končno prvo mesto. Tretji so bili Slovaki. Če je v kategoriji 55+ tekmovalo šest ekip, jih je v konkurenci 64+ nastopilo pol manj, poleg Slovenije še Poljska in Italija. Slovenci so po porazu proti Italijanom in zmagi nad Poljaki zasedli končno drugo mesto. Zlato kolajno so osvojili Italijani.

Sodelujoči so povedali, da je turnir v vseh pogledih zelo uspel. "Nad organizacijo in prijaznostjo domačinov, predvsem aktivom kmečkih žena, ki so poskrbele da smo se med tekmami okrepčali in posladkali, so bili vsi navdušeni. Po zaključku turnirja smo v Kulturnem domu pripravili skupno večerjo, zabavni program in podelitev pokalov ter priznanj. Vsi udeleženci so po zaslugi našega igralca Franja Pustoslemška, dobili spominske majice," sporočajo iz slovenske ekipe. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta