(ODZIVI) Ante Šimundža bo razmislil, s kom in kako naprej

Miha Dajčman Miha Dajčman
11.12.2023 21:35

Na zadnji tekmi 19. kroga prve lige Radomlje nadoknadile dva gola zaostanka proti Mariboru, ki je v Domžalah trepetal za točko. "Če čiste žoge podaš nasprotniku, je to nesprejemljivo," je nezadovoljen trener vijoličastih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Madžid Šošić je s sedmimi goli v prvenstvu najboljši strelec Radomelj, tri je igralec Hajduka dosegel proti Mariboru.
Robert Balen

Vijoličasti so drugo polovico prvenstva začeli z remijem v Domžalah proti v zadnjih krogih neprepričljivim Radomljam. Maribor je po 18 minutah vodil z 2:0, imel nekaj priložnosti za povišanje vodstva, nato pa so mlinarji nadoknadili zaostanek in imeli v zaključku dvoboja, ko so imeli Mariborčani po izključitvi Andraža Žinića igralca manj, več priložnosti za zmago. "Do 35., 40. minute odlična izvedba z naše strani, žal pa nismo zaključili. Nedopusten je način, ko dobimo gol in tako vstopimo v drugi polčas. Ogromno težav smo imeli pri predaji žoge in z natančnostjo. Na koncu smo imeli tudi nekaj sreče, da je bil Ažbe Jug na nivoju višje od preostalega dela ekipe," je po tekmi dejal trener vijoličastih Ante Šimundža.

V primerjavi z obračunom na Bonifiki je snovalec taktike Maribora opravil nekaj sprememb v prvi postavi. Po odsluženi kazni je imel na voljo znova Juga in Blaža Vrhovca, na položaju levega bočnega branilca je začel Mark Strajnar, Josip Iličić je od prve minute tekmo začel prvič po 28. oktobru, Luka Uskoković je bil v prvi enajsterici prvič po 24. septembru. Xhuliano Skuka se je poškodoval na zadnjem treningu, Nemanja Mitrović, Aljaž Antolin in Marin Laušić so manjkali zaradi bolezni, Max Watson pa še ni bil nared za nastop.

Robert Balen

Mariborčani so proti zelo napadalno postavljenim Radomljam začeli silovito. V sedmi minuti je Strajnar podal z leve strani, na drugi vratnici pa je dobro reagiral Hilal Soudani in dosegel svoj četrti prvenstveni gol. V enajsti minuti je Arnel Jakupović poskusil s strelom od daleč, vratar Luka Baš pa je žogo odbil v prečko. Mariborčani so bili po kotu, ki je sledil Jakupovićevemu strelu, blizu povišanja vodstva, najvišji v skoku je bil Uskoković, Strajnarjev strel je Baš ubranil, Sven Šoštarič Karić pa ni zaključil akcije. So pa mlinarji klonili v 18. minuti. Jan Repas je podal Marku Kolarju, Hrvat je spretno zaključil akcijo za svoj sploh prvi prvenstveni gol.

Poskusi Radomljanov na drugi strani so bili redki in manj nevarni, v zaključku prvega polčasa pa so postajali rumeno-črni vse bolj razigrani. V 43. minuti je gostiteljem uspelo zmanjšati zaostanek. Madžid Šošić, ki je v Radomlje posojen iz Hajduka, je zadel po podaji Stipa Markovića. Najprej sodnik gola ni priznal zaradi prepovedanega položaja, po posredovanju VAR-a pa je šesti gol 21-letnika v tem prvenstvu obveljal. V 45. minuti je izenačenje po napaki vijoličastih Nino Kukovcu preprečil Ažbe Jug.

Robert Balen

Drugi polčas se je začel s priložnostmi na obeh straneh. Eden prelomnih trenutkov na tekmi se je zgodil v 62. minuti. Andraž Žinić je s prekrškom skušal ustaviti protinapad gostiteljev, ob koncu akcije mu je sodnik pokazal rumeni karton. VAR je Denisa Halilovića pozval k ogledu posnetka prekrška, sodnik se je odločil, da razveljavi rumeni karton, bočnega branilca pa je poslal v slačilnico.

Mariborčane je izključitev presekala, Radomljani so postali vse bolj pogumni in pritisk kronali z golom Šošića v 77. minuti. V zaključku tekme je bil Šošić blizu še tretjega gola na tekmi, a je za malo zgrešil. V sodnikovem dodatku pa je Ažbe Jug z odličnima obrambama preprečil slavje mlinarjev po dveh velikih priložnostih Dejana Vokića, nekdanjega člana Maribor.

Robert Balen

"Po rdečem kartonu se nismo znašli, čeprav smo imeli nekaj polpriložnosti. Toda to je premalo za Maribor, tekma se je odvila v drugo smer, kot bi si želeli. Če čiste žoge podaš nasprotniku, je to nesprejemljivo. S kom in kako naprej, bo treba zelo dobro premisliti," je dal Šimundža znova med vrsticami vedeti, da ni zadovoljen z izborom igralcev.

"Nevtralni navijači so lahko uživali. Kljub temu, da smo hitro dobili gol in da bi Maribor lahko dal še tretjega, se je tudi v kazenskem prostoru Maribora dogajalo. V drugem polčasu, predvsem po izključitvi, smo prišli na svoj račun. Na koncu bi lahko bilo tudi 3:2 ali 4:2 za nas," je bila ocena trenerja Radomelj Oliverja Bogatinova, nekdanjega športnega direktorja vijoličastih. "Šošić kaže lepo formo. Želel bi si, da jesenski del prvenstva konča z desetimi goli, to je bil najin dogovor. Kaže talent, izkorišča priložnosti," je prvega strelca ekipe pohvalil Bogatinov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta