(ODZIVI) Damir Krznar: Morda kvalitete niste videli, a za to mi je malo mar

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
23.04.2023 20:03

Maribor na prvi tekmi po izgubljeni bitki za naslov ni blestel, a pokazal dovolj, da so v Ljudskem vrtu padle zdesetkane Domžale

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Njegov gol v prvem polčasu je bil razveljavljen, v drugem pa je Žan Vipotnik poskrbel za slavje vijolic.
Igor Napast

V četrtem poskusu je le uspelo. Gol Žana Vipotnika je bil dovolj, da so nogometaši Maribora ujeli prvo zmago proti Domžalam v tej sezoni. Trener Damir Krznar bo moral še počakati, da se bo njegova napoved uresničila. Pred tedni je ugotavljal, da bo igra njegovega moštva boljša, ko bo izgubilo tudi teoretične možnosti za skok na prvo mesto na lestvici. Na prvi preizkušnji po izgubljeni bitki za naslov vijoličasti niso ravno blesteli. "Prve besede, ki sem jim jih rekel po Olimpiji, so bile: 'Čisto vseeno mi je, kaj boste naredili v soboto in kako boste to naredili, želim zmago.' S tem sem vam vse povedal. Res je, igra ni bila na naši ravni, še posebno ne v trenutkih, ko je imel nasprotnik igralca manj, lahko bi odigrali bolj mirno, sestavljeno, pametno, a pomembne so tri točke," je ocenil Zagorec na štajerski klopi. Na čestitke nogometašem ni pozabil: "Fantje so tekmo junaško oddelali, prišli do treh zelo pomembnih točk. Na agresijo smo odgovorili z agresijo, na tek s tekom. Kvaliteta je na naši strani, morda ste je videli nekoliko premalo, a za to mi ni mar."

Brat proti bratu, kapetan proti kapetanu

Bolj kritično se je ocene lotil Jan Repas. "To ni bila najboljša predstava, Domžalam smo prepustili, da vodijo igro. Na srečo svojih priložnosti niso izkoristili. Drugi polčas smo res dobro odprli z zadetkom, tudi drugi karton nam je olajšal delo, a tekme nismo ravno suvereno pripeljali do konca. Veliko mučenja je bilo, Maribor bi moral bolje odreagirati," se zaveda 26-letni vezist. Ker so poškodbe preprečile nastop Martinu Milcu, Roku Kronavetru in Josipu Iličiću, rumeni kartoni pa Ažbetu Jugu, je bil Repas v vlogi kapetana. Na drugi strani je srečal znan obraz. V Domžalah, kjer so se prav tako ubadali s številnimi odsotnostmi, so v vlogo prvega med enakimi postavili njegovega brata Žigo. "Jan mi je čestital za igro, jaz pa njemu za zmago. Za oba je bil poseben večer," je o bratskem kapetanskem dvoboju, sploh prvem v slovenski ligi, dejal Žiga Repas. "Pred tekmo sva govorila, vedel sem, da bom ob odsotnosti toliko igralcev verjetno kapetan, on pa mi ni nič povedal. Šele v tunelu sem videl, da je tudi on kapetan. Ko mi je to omenjal, sem mislil, da se zafrkava, a se je uresničilo," pa je dejal Jan.

Igor Napast

Brata sta se izognila grobostim na igrišču. "Kot se spomnim, sem ga enkrat kar fajn povlekel," je o dvoboju s starejšim bratom dejal Žiga. "Premalokrat," je hitro pripomnil trener Domžal Simon Rožman. "Nizko težišče ima, težko ga je zaustaviti," pa se je izvlekel mlajši Repas. Podobno zgodbo je ponudil starejši: "Nič takega ni bilo med tekmo. Tudi jaz nisem prišel blizu njemu. Hiter je v nogah, hitro da žogo, težko mu je slediti, priti blizu."

Dvojna prednost

Maribor je zmago ujel v začetku drugega polčasa. Žan Vipotnik je sicer zatresel že v prvem polčasu, a je bil tisti gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Ko ga je v 47. minuti s podajo z levega boka v ogenj poslal Ivan Brnić, stranski sodnik ni dvignil zastavice, prvi strelec lige pa se je podpisal pod 18. gol v sezoni. To ni bila edina prednost, ki si jo je Maribor nabral v tistem obdobju. Zaradi drugega rumenega kartona po dvoboju z Vipotnikom je tekmo že v 50. minuti zaključil branilec Domžal Abraham Nwankwo. "Že ob polčasu smo se zavedali, da bo Maribor namerno iskal kartone na dveh igralcih, ki sta že bila kaznovana. Na to smo opozorili sodnika in zelo hitro se je zgodilo. Nismo imeli rešitev, na naši klopi ni bilo nobenega branilca, zavestno smo šli v ta riziko. Igralca smo opozorili, a sodnik se je enostavno tako odločil. Z igralcem več bi bila tekma bolj zanimiva, bolj enakovredna," je izključitev pospremil Simon Rožman, hkrati pa pristavil, da je treba vprašanje, ali je bil drugi rumeni karton za Nigerijca upravičen, postaviti trenerju gostiteljev. "Delovalo mi je, da je šlo za trčenje, nisem prepričan, da je Vipi prej prišel do žoge. O intenzivnosti bi lahko razpravljali, a bilo je precej bolj intenzivnih startov, ki bi lahko bili sankcionirani," se je izmazal Krznar.

Igor Napast

Slovo od Evrope

Čeprav tudi Domžale niso bile brez priložnosti – Jošt Pišek je iz prostih strelov dvakrat stresel prečko -, sam pa nikakor ni našel zaključka, ki bi oplemenitil prednost – blizu sta bila Vipotnik in rezervist Luka Božičković, ki je zadel vratnico -, je Maribor v svojo malho pospravil tri točke in se utrdil na drugi poziciji. Domžale so padle na šesto mesto, četrto, ki bo, če se v pokalu Slovenije ne zgodi senzacija s slavjem drugoligaša, prineslo nastop v kvalifikacijah za konferenčno ligo, pa je še dosegljivo. Vsaj na papirju. "Če bi mi športni direktor rekel, da bo eden najstarejših igralcev letnik 2001, bi mu rekel, naj neha pit šmarnico. A tokrat smo bili v to primorani. Od teh fantov ne morem zahtevati, da zmagujejo, lahko pa na vsakem treningu zahtevam, da so ponižni, delavni. Od rezultatskega imperativa smo se poslovili že par krogov nazaj, ekipa enostavno ne more odgovoriti na ta pritisk, tudi v Evropi nismo konkurenčni. Ne želim si pokvariti še cele naslednje sezone, da bi v Evropi odleteli ven v prvem krogu, nato pa bi fantje razočarani odigrali še celo prvenstvo," je Rožman potrdil, da rumena družina ne razmišlja o lovu na Evropo.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta