Liga prvakov: Oblak in druščina? Nepredvidljivi, a s super mentaliteto

Mar.K.
20.02.2024 05:01

Po Benjaminu Šešku in Kevinu Kamplu prva naloga v osmini finala čaka še Jana Oblaka. Atletico bo nocoj gostoval pri milanskem Interju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Škofjeločan bo tudi nocoj poveljeval obrambi Madridčanov.
EPA

Dve tretjini slovenskega terceta v ligi prvakov je s prvim delom naloge v osmini finala že opravil, Benjamin Šeško in Kevin Kampl sta z Leipzigom doživela (minimalen) poraz proti madridskemu Realu, tretjega Slovenca na najprestižnejšem klubskem odru pa ta izziv še čaka. Jan Oblak se bo z Atleticom nocoj v Milanu zoperstavil Interju, povratna tekma pa škofjeloškega vratarja in njegove soborce čaka 13. marca v Madridu.

Atletico se je iz skupine E, kjer je za sabo pustil Lazio, Feyenoord in Celtic, prebil brez poraza, z le dvema remijema in si zagotovil status nosilca v osmini finala. No, popotnica iz skupinskega dela mu ni olajšala dela v končnici. Na drugi strani bo finalist prejšnje sezone, ki je v tem nogometnem letu morda še v boljši formi. Inter je v skupini D-lige končal na drugem mestu z enakim številom točk (12), a nekoliko slabšo gol razliko od vodilnega Real Sociedada, mu gre pa odlično na domači fronti. Modro-črni vodijo v serie A, s tekmo manj imajo devet točk več od drugouvrščenega Juventusa.

Popotnica iz minulega konca tedna je sicer za obe ekipi dobra. Inter je v italijanski ligi s 4:0 premagal Salernitano, Atletico je v Španiji dosegel še en gol več proti Las Palmasu. Po 25 krogih so atleti na četrtem mestu la lige, za mestnim tekmecem Realom, ki je na vrhu, zaostajajo enajst točk. "Atletico je sijajna ekipa, na visoki ravni igra že vrsto let," je, čeprav je pred tekmo z Las Palmasom doživel dva zaporedna poraza, poln hvale na račun Atletica trener Interja Simone Inzaghi. "Morali bomo biti pravi Inter, da bomo lahko tekmovali. Težko je predvideti, kako bo Atletico igral, saj veliko spreminja, a imajo super miselnost in igrajo dober nogomet," je še dodal 47-letni strateg.

Osmina finala lige prvakov, prve tekme: Leipzig – Real Madrid 0:1, Köbenhavn – Manchester City 1:3, Lazio – Bayern 1:0, PSG – Real Sociedad 2:0; nocoj ob 21. uri: Inter – Atletico Madrid, PSV – Borussia Dortmund; jutri ob 21. uri: Porto – Arsenal, Napoli – Barcelona.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta