(ODZIVI) Šporar po remiju na Malti: Težave lahko imamo z vsakim

M.D.
22.03.2024 19:19

Slovenska izbrana vrsta je priprave na evropsko prvenstvo v Nemčiji začela z remijem na Malti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andraž Šporar pravi, da kljub remiju na Malti Slovenci stojijo skupaj. 
EPA

Na deveti tekmi z Malto so Slovenci drugič remizirali, pred četrtkovim obračunom, ko je bilo 2:2, so od Maltežanov prejeli le en gol. S prikazanim na prvem pripravljalnem obračunu pred Eurom 2024 v slovenskih vrstah niso bili zadovoljni, vtis bo četa Matjaža Keka skušala popraviti v torek proti Portugalski. 

"Tekma se je začela kar obetavno in smo narekovali ritem. Mogoče v določenih segmentih nismo bili dovolj dobri, smo pa zadeli, a nato prejeli gola. Reakcija je bila nato odlična, z izidom pa ne morem biti čisto zadovoljen. Smo v nizu nepremagljivosti, s tega vidika je dobro, da smo zadeli in izenačili. Vemo, da smo igrali s precej nižje rangirano ekipo, ampak je bilo težko," je povedal pomočnik selektorja Boštjan Cesar, ki je vodil ekipo namesto Matjaža Keka zaradi smrti v družini Mariborčana.

Slovenci so oba gola prejeli v drugem polčasu, ko je kapetana Jana Oblaka med vratnicama zamenjal Vid Belec. "Po mojem mnenju Vid ni bil kriv niti za en zadetek, tekma se je tako razpletla. Prej bi rekel, da smo pri drugem golu zatajili v živem zidu. Stojimo skupaj, to je naš moto," je za RTV Slovenija dejal strelec prvega gola Andraž Šporar. "Kakovost je bila na naši strani, pričakovali smo zmago. Ko nismo stoodstotni, blizu igralcev in dovolj agresivni, imamo lahko težave z vsako reprezentanco. A gremo naprej, že čez pet dni je nova tekma," je povedal Ljubljančan.

Tudi Srbi, slovenski tekmeci na EP v Nemčiji, na pripravljalni tekmi z Rusijo niso navdušili. Z igralcem manj so v Moskvi izgubili s kar 0:4. Anglija, ki je favorit slovenske skupine na Euru, se bo danes na Wembleyju pomerila z Brazilijo in v torek z Belgijo, Danci bodo gostili Švico ter Ferske otoke. Portugalska, s katero se bodo Slovenci pomerili v torek, je Švedsko premagala s 5:2. 

V dodatnih kvalifikacijah za Euro je Poljska s 5:1 premagala Estonijo, Wales je bil s 4:1 boljši od Finske, Izrael je s 4:1 premagala Islandija, BiH z 2:1 Ukrajina, Gruzija je z 2:0 premagala Luksemburg, Grčija pa s 5:0 Kazahstan. Odločilne tekme za nastop na prvenstvu v Nemčiji Wales - Poljska, Ukrajina - Islandija in Gruzija - Grčija bodo v torek. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta