Pritožba NK Maribor zavrnjena, razlog bizaren: Se v Ljudskem vrtu obeta ogled tekem na južni ploščadi?

Miha Dajčman Miha Dajčman
20.03.2024 15:38

Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na seji obravnavala pritožbo NK Maribor zoper sklep disciplinskega sodnika NZS, ki je vijoličaste po dogajanju na Fazaneriji hudo kaznoval. Pritožba je bila zavrnjena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Navijači Maribora so v preteklosti tekme vijoličastih že spremljali na velikem zaslonu, takrat v primeru igranja Mariborčanov v ligi prvakov, tokrat se podobni prizori obetajo zaradi kazni NZS.
Sašo Bizjak

Disciplinski sodnik NZS je vijoličastim zaradi dogajanja na tekmi Mure in Maribora na Fazaneriji v 21. krogu prve lige naložil visoko kazen, ki je po neuspeli pritožbi kluba z Mladinske 29 postala dokončna. Mariborčani bodo morali plačati 25 tisoč evrov, štiri tekme bodo igrali pred praznimi tribunami Ljudskega vrta, obračun z Muro pa bo registriran s 3:0 v prid murašev. Razlog za zavrnitev pritožbe pa je bizaren.

(POGLED S TRIBUNE) Disciplinski sodnik NZS odločal dolgo in zasadil nove dvome

"Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo," v uvodu obrazložitve odločitve o pritožbi piše na spletni strani NZS.

Zakaj je bila pritožba zavrnjena? "Petčlanski senat komisije za pritožbe je po temeljitem pregledu vseh predloženih dokumentov in pravilnikov NZS sklenil, da se pritožba NK Maribor Branik kot nedovoljena zavrže. Razlog za to odločitev je, da pritožbe ni vložila oseba, ki bi bila v tem postopku upravičena zastopati klub, saj pritožba ni bila podpisana s strani zakonitega zastopnika, kakor veleva 45. člen disciplinskega pravilnika NZS. Na podlagi navedenega je komisija za pritožbe pritožbo NK Maribor Branik zavrgla in odločila, da se pritožbena taksa klubu ne vrne. Ta odločitev je dokončna," so zapisali pri NZS. "Nogometna zveza Slovenije ponovno poudarja svojo zavezanost k boju proti vsem oblikam nasilja, nestrpnosti in nešportnega obnašanja na nogometnih tekmah. NZS ostaja predana zagotavljanju varnega in pozitivnega okolja za vse udeležence nogometnih dogodkov in bo nadaljevala z izvajanjem in uveljavljanjem svojih disciplinskih pravilnikov v skladu s temi načeli," so še dodali na NZS.

Mariborčani so po objavi kazni, ki ji je sledila pritožba, uspešno mobilizirali del nogometne javnosti v mestu in na tekmah, ki so sledile, so imeli 16-kratni državni prvaki glasno podporo s tribun. Glede na zapise na družbenih omrežjih tudi zdaj ne bodo stali križem rok. Na Facebook profilu Mestna četrt Koroška vrata je bil včeraj objavljen zapis, ki razkriva, da bodo vijoličasti oglede naslednjih domačih tekem organizirali pred stadionom. "Mestna občina Maribor je NK Maribor za potrebe izvedbe nogometne tekme med NK Maribor in NK Kalcer Radomlje na stadionu Ljudski vrt (organiziran bo ogled tekme na big screenu na južni ploščadi Ljudskega vrta) dovolila popolno zaporo vozišča in parkirišča Gregorčičeve ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice, in sicer, v kolikor bo tekma izvedena, dne 29. 3. 2024 med 16. uro in 21. uro," piše na Facebook profilu Mestna četrt Koroška vrata.

Na zavrnitev pritožbe so se odzvali v NK Maribor. Pristojni organi NZS so povsem zaobšli vsebinski in najpomembnejši del, njihove utemeljitve pa v tem primeru ne držijo, trdijo v NK Maribor. Zapis vijoličastih objavljamo v celoti na povezavi TUKAJ.

Odziv NK Maribor po zavrnitvi pritožbe: Bežanje od odgovornosti

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta