(ODZIVI) Zeljković po remiju na Fazaneriji: Razočarani smo. Žlogar: Nagrajeni smo bili za pristop

Miha Dajčman Miha Dajčman
10.03.2024 18:39

Delitev točk Mure in Olimpije na Fazaneriji. Zoran Zeljković ni bil zadovoljen s sojenjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mura je osvojila drugo prvenstveno točko pod vodstvom Antona Žlogarja.
Aleš Cipot

Z različnima izhodiščema sta se tretjič v sezoni merila Mura in Olimpija. Po neprepričljivih igrah v spomladanskem delu so muraši v pokalu premagali Čardo, Olimpija, ki je po remiju Celja in Maribora prišla v Mursko Soboto z željo po znižanju zaostanka za vodilnimi grofi, pa je izpadla po porazu s Koprom. V jesenskem delu sezone so Ljubljančani muraše dvakrat premagali, tokrat pa sta se moštvi razšli z neodločenim izidom 1:1. Pod vodstvom Antona Žlogarja so črno-beli osvojili drugo prvenstveno točko, zmagali še niso. Zaostanek zmajev za Celjani ostaja sedem točk. 

"Razočarani smo. Prišli smo zmagat, na žalost nam ni uspelo. Bili smo kaznovani za nekatere stvari. Nasprotnik se je nizko branil, mi smo kreirali situacije, toda manjkal nam je zaključek, premalo smo streljali na gol. Imeli smo veliko situacij z različnimi igralci blizu gola, smo pa akcije zaključili z napačnimi odločitvami ali dotikom preveč," je povedal trener Olimpije Zoran Zeljković, ki meni, da so gostje povedli po sporni sodniški odločitvi.

Muraši so hitro poskrbeli za veselje na Fazaneriji, kjer je bilo tudi okoli 150 gostujočih navijačev, ki so zelo počasi prihajali na tribuno, saj so organizatorji tekme tokrat poskrbeli za temeljit varnostni pregled gledalcev. V drugi minuti je prvenec dosegel Robert Čakš, ki je pozimi na Fazanerijo prišel iz Beltincev. Sprejel je globinsko podajo, bil hitrejši od razredčene obrambne vrste zeleno-belih, saj je nekaj trenutkov pred tem prav Čakš pohodil Ahmeta Muhamedbegovića, ki je obležal na sredini igrišča. Prvi strel 23-letnika je Denis Pintol ubranil, v drugem poskusu pa je bil napadalec črno-belih natančen. "Dobro smo začeli. Olimpija je imela med tekmo žogo več v svoji posesti, nadzorovala igro, toda mi smo se dobro branili. S točko smo zadovoljni," je povedal Čakš.

Aleš Cipot

Do izenačenja so zeleno-beli prišli v 50. minuti, ko so muraši pustili veliko prostora Justasu Lasickasu, Litovec je streljal s skoraj 30 metrov, žoga pa se je od leve vratnice odbila za hrbet Florijana Raduhe. Po obleganju gola Sobočanov, ko je muraše reševal tudi Raduha, so imeli črno-beli v 90. minuti veliko priložnost za zmago, a je Klemen Pucko po odlični podaji Nika Kasala za las zgrešil gol. Še dvakrat so bili muraši v sodnikovem dodatku nevarni, Nuhanović je z razdalje streljal čez gol, v za​dnjih sekundah pa so se črno-beli zapletli pred golom in niso streljali. 

Aleš Cipot

"Na tekmo smo se dobro pripravili in jo dobro odprli. Ideja je bila, da bi večkrat ponovili situacije, kot je bila tista ob našem golu, da bi s hitrimi prehodi zaposlili napadalce. Toda Olimpija ima moštveno in individualno kvaliteto, vedeli smo, da bomo v nekih trenutkih trpeli, ko bodo imeli posest. Izenačujoči gol nas je v situaciji, v kateri smo psihološko, prestrašil, sledile so številne tehnične napake. Ko smo si na koncu tekme znova uspeli nekajkrat podati in obrniti stran, smo iz tega hitro naredili priložnost. Nagrajeni smo bili za pristop," je po remiju povedal trener Mure Anton Žlogar.

"Kontrolirani smo tekmo, toda na koncu smo izgubili moč. Zmanjkalo nam je v zaključku, pri zadnji podaji in strelih na gol," je ocenil Olimpijin Justas Lasickas. "Razočarani smo, saj vidimo, da tudi Celje izgublja točke. Zapravili smo priložnost, da bi se mu približali," je še dejal Litovec, ki je na 44. tekmi v slovenskem prvenstvu dosegel prvi gol.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta