Po Nemčiji tudi Francija odpovedala tekmo svetovnega pokala v sabljanju

STA, Gr.G.
31.03.2023 19:36

Po odločitvi Fie so sabljaška tekmovanja že odpovedali na Danskem in v Nemčiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fia je odločila, da ruskim in beloruskim sabljačem dovoli vrnitev na mednarodna tekmovanja.
Reuters

Francija je danes postala naslednja država, ki je odpovedala tekmovanje v sabljanju po odločitvi svetovnega vodstva tega športa (Fie), da ruskim in beloruskim sabljačem dovoli vrnitev na mednarodna tekmovanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Podobno je pred tem storila že Nemška sabljaška zveza.

Francoska sabljaška zveza je sporočila, da "z obžalovanjem napoveduje odpoved" majske tekme, ki kot del svetovnega pokala služi tudi kot kvalifikacijski turnir za olimpijske igre prihodnje letu v Parizu.

Mok je priporočil vrnitev športnikov Rusije in Belorusije na tekmovanja pod nevtralno zastavo brez nacionalnih simbolov.
Reuters

Športnikom iz Rusije in Belorusije je bilo prepovedano nastopati na številnih mednarodnih tekmovanjih, odkar je Rusija februarja lani napadla Ukrajino. Po odločitvi Fie pa je sabljanje postal prvi olimpijski šport, ki je ponovno odprl tekmovanja za športnike iz teh dveh držav.

Po odločitvi so sabljaška tekmovanja že odpovedali na Danskem in v Nemčiji. Mednarodni olimpijski komite (Mok) je sicer ta teden priporočil vrnitev športnikov obeh držav na tekmovanja pod nevtralno zastavo brez nacionalnih simbolov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta