(POGOVOR) Gregor Sikošek: Estetsko ni več ista, je pa noga funkcionalna

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
11.08.2024 18:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Sikošek spet nabira minute na igrišču.
Sašo Bizjak

Štiri novince so v tem poletju predstavili v Ljudskem vrtu, na seznam okrepitev pa bi lahko dodali (vsaj) še eno ime. Po več kot enoletni odsotnosti zaradi poškodbe je spet v pogonu Gregor Sikošek. Bočni branilec se je treningom prve ekipe sicer pridružil že v finišu prejšnje sezone, na prve minute na (uradni) tekmi pa je moral počakati do novega nogometnega leta. "Počutim se v redu, nimam problemov z nogo. Več minut ko imaš, bolj si samozavesten v igri, lažje je. Mislim, da bom s časom še zrasel v formi. Upam, da se vrnem na tisti moj stari nivo," pravi Brežičan, ki je na tekmah kvalifikacij za evropsko in konferenčno ligo vstopal s klopi, prvo priložnost v začetni enajsterici pa je dobil pred tednom dni, ko je pod Kalvarijo gostoval Bravo. In se takoj izkazal s podajo, ki jo je Etienne Beugre spremenil v gol.

Po zadnjem treningu še ni vedel, ali bo podobno vlogo dobil tudi na štajersko-prekmurskem derbiju. "To bom izvedeli uro in pol pred tekmo," je dejal pred obračunom z Muro. Tovrstna filozofija trenerja Anteja Šimundže mu je všeč: "Boljše je, da se ne ve točno, kdo bo igral. Tako so vsi igralci maksimalno skoncentrirani. Če že dan prej veš, da ne boš začel tekme, se enostavno ne moreš stoodstotno pripraviti. Boljše je, da nas držijo napete do konca."

V drugačno moštvo se je vrnil Brežičan.
Tadej Regent

Ne le poškodba križnih vezi in meniskusa v kolenu, spomladi leta 2023 je njegovo vrnitev na igrišča pošteno zamaknila tudi bakterijska okužba, ki jo je staknil med operacijo. Pot do minut na tekmah je bila dolga, a zdaj jo je prehodil. "Razlika je v telesnem aspektu. Potrebuješ čas, da se fizično pripravljen vrneš na tisto raven, ki si jo imel prej. Potem pride še uigravanje in samozavest v igri, da ujameš formo. Telesno sem v dobrem stanju, dobim še samozavest in to bo to," je prepričan Sikošek. Mu je koristilo, da se je ekipi pridružil že v finišu prejšnje sezone? "Saj v bistvu nisem nič igral, bil sem samo zraven. Komaj sem čakal. To dolgo in težko obdobje je za mano, res sem vesel. Kot vsak igralec ne moreš biti vesel, če ne začneš tekme, a potem se spomnim, kaj vse sem moral dati skozi in kaj bi v tistem trenutku dal, da bi bil tukaj, kjer sem zdaj. Ko premislim, mi je lažje – tudi če ne začnem tekme," odgovarja nogometaš z 11 nastopi za slovensko reprezentanco. 

Da je z nogo zdaj vse, kot mora biti, zatrjuje: "V redu, brez problemov. Hvala bogu! Edino po videzu, estetsko ni več isto, funkcionalna pa je isto kot druga noga. Res sem vesel. Preden sem se vrnil, sem slišal veliko različnih zgodbic, kako bo in kako ne bo, sem pa vedno verjel, da bo vse okej, ko se bom vrnil." In vrnil se je v spremenjeno moštvo. Maribor je v poletju 2024 drugačen, kot je bil februarja 2023, ko je na tekmi proti Celju doživel najhujšo poškodbo v karieri. "Imam občutek, kot da sem prišel v izdelano ekipo. Kot da bi prišel na novo. Je pa zdaj boljše stanje, kot je bilo. Imamo dobro ekipo, vsak posameznik mora dati svoj maksimum," pravi Gregor Sikošek.

V Martinu Milcu je dobil (nepričakovanega) konkurenta za mesto na levi strani obrambe.
Andrej Petelinšek

Nepričakovanega konkurenta za mesto v prvi postavi je dobil. Na njegovo pozicijo na levi strani obrambe se je vmes preselil Martin Milec, ki je večji del kariere preživel na desni. "Pa dobro, saj je že v prejšnji sezoni tam igral. Z njim dobimo neko novo dimenzijo, če igra na levi strani, lahko se povleče tudi bolj v sredino. Dosti igralcev imamo, vsak je drugačen, vsak ima svoje prednosti in slabosti. Trener se, tudi glede na nasprotnika, odloči, kaj nam bolj ustreza, da lažje izkoristimo nasprotnikove slabosti," je zaključil povratnik med vijoličaste.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta