(POGOVOR) Lan Vidmar: Srečen sem, da je Soudani na moji strani

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
21.10.2024 18:15

Branilec nogometašev Maribora o zmagi proti Bravu, prečki, izkušenem soigralcu in vplivu novega trenerja Boštjana Cesarja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bistričan je prepričan, da je Maribor v Šiški dosegel dvojno zmago.
Robert Balen

S prvo nalogo pod vodstvom novega trenerja so nogometaši Maribora uspešno opravili. "Po takšni tekmi je občutek fantastičen. Ker smo zadržali ničlo, je to dvojna zmaga za našo obrambo. Všeč mi je bilo, da smo se kljub težkim pogojem držali naših principov, vsilili igro nasprotniku in večino časa dominirali. Zmaga je zaslužena," je po slavju z 1:0 proti Bravu povedal branilec vijoličastih Lan Vidmar.

Prav veliko priložnosti tekma v Šiški ni ponudila, se je pa v drugi polovici drugega polčasa le razživela. "Želeli smo držati žogo, malo smo padli, mogoče nismo tako hitro dvigali linije in ustvarili so se medprostori, kar je nasprotnik hotel izkoristiti. Ko potegnemo črto, pa smo si ustvarili dosti več priložnosti," je prepričan Vidmar. In dodal: "To gostovanje je eno težjih. Igrišče je slabo, ekipa Brava motivirana, kompaktna. S to zmago smo si naredili veliko uslugo."

Ni bil daleč od tega, da bi se znašel na seznamu strelcev. Po njegovem strelu z glavo se je zatresla prečka. "Poskusil sem vse, kar se da. Ker žoga ni bila močna, sem poskusil s takšnim udarcem, a na žalost ni šlo. Še kar čakam na ta krstni zadetek," je opisal Bistričan. Bil je blizu, ko se je okvir gola zatresel tudi na drugi strani. "Čakal sem na prvi stativi, mislil sem, da imam čisto žogo na nogi, pred mano pa se je je Osterc malo dotaknil. Obrnem se in na srečo vratnica!"

Dvoboj je odločil strel Hilala Soudanija v 84. minuti. "Nepredmetno je govoriti o njegovi karieri, kakovosti. Ko imaš takšnega igralca v ekipi, je vedno lažje. Pred vsako tekmo sem srečen, da sem z njim, ne pa na drugi strani, ker dela zelo velike preglavice branilcem," je v smehu pohvalil izkušenega soigralca.

Po izkušnje, kako se lotevati nalog v obrambi, mu ni treba daleč. Boštjan Cesar, novi trener 16-kratnih slovenskih prvakov, je med igralsko kariero blestel prav na poziciji osrednjega branilca. "To je moj prvi trener, ki je prišel iz moje pozicije. Poskusil bom od njega počrpati vso znanje, kar se da," pravi Vidmar. "Po njem smo se vsi obrambni igralci zgledovali. Je eden boljših v zgodovini slovenskega nogometa. Res sem srečen, da je prišel takšen človek v naš klub," še dodaja 23-letnik.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta