Praznik ju-jitsuja v dvorani Tabor

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
31.03.2023 06:00

Za dvodnevno tekmovanje v Mariboru je prijavljenih 435 borcev iz dvanajstih držav

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ju-jitsu in judo imata veliko stičnih točk.
Andrej Petelinsek

Jutri in v nedeljo bo Ju-jitsu klub ADK Maribor v dvorani Tabor priredil že 18. mednarodno odprto prvenstvo v spomin na Robija Rajha z nazivom Maribor open 2023. Robi Rajh je bil odličen judoist mariborskega Branika, leta 1998 tudi slovenski prvak v kategoriji do 100 kg in večkratni reprezentant, kot član Ju-jitsu kluba ADK Maribor pa je osvojil več naslovov državnega prvaka. Življenje je izgubil, star 32 let, v tragični prometni nesreči ob koncu septembra 2004 na Oreškem nabrežju v Mariboru.

"Za tekmovanje je prijavljenih 41 klubov iz dvanajstih evropskih držav s skupno kar 435 tekmovalci, ki bodo moči merili v posamičnih kategorijah in ekipnih tekmah. Prvič v Sloveniji bo predstavljeno zanimivo ekipno tekmovanje v NO-GI (brez kimonov), ju-jitsuju brazilskega sloga," je pojasnil vodja tekmovanja Karl Kelc, tudi prvi mož stroke JJ kluba ADK Maribor: "Naš klub bo v ogenj poslal 22 borcev, med katerimi največ pričakujemo od mladincev Primoža Levstika in Filipa Žavcerja ter od kadeta Rokija Kikca. Vsi trije so pred kratkim tekmovali na evropskem prvenstvu v Franciji in prikazali spodbudne nastope." Jutrišnje tekmovanje se bo začelo ob 11. uri, nedeljsko pa ob 9. uri in bo trajalo do 14. ure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta