Pred finalom pokala: Bravo rad napada favorite

Miha Dajčman Miha Dajčman
09.05.2022 20:15

Za prvo lovoriko v sezoni se bodo v sredo ob 20.30 v Celju pomerili nogometaši Brava in Kopra. Ljubljančani so se prvič prebili tako daleč, Primorci pa bodo lovili četrto trofejo v tem tekmovanju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Grabić in Zoran Zeljković sta leta 2009 skupaj osvojila pokal, zdaj se bosta pomerila za prvo trenersko lovoriko.
Robert Balen

Trenutno vodilno moštvo prve lige se bo borilo za četrti pokalni naslov v samostojni Sloveniji, šiškarji bodo sploh prvič igrali v finalu. Zmagovalec bo v sredo zvečer v zrak dvignil na novo oblikovano lovoriko in si zagotovil nastop v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni. Ker bodo Koprčani ligaški del zagotovo zaključili med prvo trojico, bo v primeru njihovega sredinega slavja mesto v Evropi dobilo četrtouvrščeno moštvo prvenstva. Primorci so ob enem državnem naslovu pokal osvojili v letih 2006, 2007 in 2015, izgubili pa so v finalu leta 2009.

Varovanci Zorana Zeljkovića, ki se lahko v zaključku sezone okitijo kar z dvema lovorikama, so v okrnjeni sezoni pokalnega tekmovanja izločili Aluminij, Olimpijo in Celje, ekipa Dejana Grabića pa Gorico, Muro in Domžale. Pred dnevi so Ljubljančani drugič v sezoni premagali Maribor in s tem v boju za naslov državnih prvakov pomagali jutrišnjim tekmecem. Grabić je nekaterim nosilcem igre v soboto proti vijoličastim namenil nekaj počitka, obračun pa označil kot enega boljših svoje ekipe v tej sezoni. V boju za zgodovinsko lovoriko od svojih nogometašev Novomeščan pričakuje temu primeren pristop. "Koper je favorit, mi pa zelo dobro napadamo favorite, zato gremo v tekmo zelo samozavestno," je dejal Dejan Grabić, ki je kot igralec pokal osvojil leta 2009 z Interblockom.

Robert Balen

V isti ekipi iz Ljubljane, ki je v Ljudskem vrtu premagala Koper, je bil tudi Grabićev vrstnik Zoran Zeljković. Slednji Grabića in Bravo, kjer je zaključil nogometno kariero, dobro pozna. "Poznam Dejana in način dela Brava. Imajo najmlajšo ekipo v ligi, najboljše nogometaše sproti prodajajo, a hkrati delajo težave vsem v ligi. Niso me presenetili," je spoštljivo o nasprotnikih povedal trener Kopra in opozoril na dobre rezultate Ljubljančanov: "Nimamo težav sprejeti vloge favorita, toda Bravo nas je v tej sezoni že premagal, tudi Maribor je premagal dvakrat. Tekma bo vse prej kot lahka. Popravnega izpita pa ne bo." Trener Kopra v boju za obe slovenski nogometni lovoriki ne želi favorizirati ene: "V sredo imamo priložnost osvojiti pokal in vse bomo naredili, da nam uspe. Seveda pa moram kot trener razmišljati tudi o naslednjih potezah in ponedeljkovi tekmi v prvenstvu."

Eden od kapetanov Brava Martin Kramarič se s soigralci veseli finala, sploh zaradi odlične sobotne popotnice, ko je bil Maribor na ŽAK-u brez večjih možnosti za zmago. "Vzdušje v ekipi je super. Finale pokala bo za nas tekma sezone. V soboto smo pokazali igro, ki jo želimo igrati," je pred eno pomembnejših tekem v karieri povedal 24-letnik, ki je pred leti za Maribor igral v ligi prvakov, v vrstah Šiškarjev pa je med izkušenejšimi.

Finale bo nekaj posebnega tudi za kapetana Kopra Ivico Guberca, ki je leta 2015 v zrak že dvignil pokalno lovoriko. Pred dnevi je 33-letni Koprčan naznanil, da bo po koncu sezone končal kariero nogometaša, pot v športu pa bo nadaljeval v klubskih pisarnah kot pomočnik športnega direktorja Oliverja Bogatinova. "Prihaja konec kariere, ostajajo še tri tekme, na katere smo povsem osredotočeni. Vajen sem takih tekem, zato ni pritiska. Mi uživamo, smo skromni in to je nagrada za dobro delo in trud, ki ga vlagamo," je dejal Guberac in napovedal lep obračun z veliko goli. Zvezni igralec rumeno-modrih z Obale je razkril, da ima nekaj zdravstvenih težav zaradi udarca z zadnje tekme, zato še ne ve, ali bo ekipi lahko pomagal na igrišču, bo pa s svojimi izkušnjami soigralcem ves čas v oporo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta