Pred začetkom evropskega prvenstva v odbojki za moške: Selektorja zanimajo le zmage

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
28.08.2023 04:30

Slovenski odbojkarji bodo obrambo srebrne kolajne začeli v sredo s tekmo proti Ukrajincem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeprav je bil trening, se je Žiga Štern požrtvovalno pognal za žogo.
Ozs

S tekmo proti izbrani vrsti Ukrajine, ki bo v sredo ob 17.30 v bolgarski Varni, bo slovenska moška odbojkarska reprezentanca na evropskem prvenstvu začela obrambo srebrne kolajne, osvojeno leta 2021 v poljskih Katovicah, kjer je bila v finalu s 3:2 boljša Italija. Naši odbojkarji so pred potjo v Varno zadnji trening opravili minulo soboto v Ljubljani, kjer so oddelali večji del priprav na prvenstvo stare celine. Na prizorišče tekmovanja so pripotovali danes zjutraj. Tekme skupine B, v kateri se bodo Slovenci po Ukrajini po vrsti spoprijeli še s Finci, Španci, Hrvati in Bolgari, bodo v dvorani kulture in športa, ki sprejme 4600 gledalcev.

"Na prvenstvu se bomo osredotočali na vsako tekmo posebej. Vsaka bo namreč prinašala tudi točke za morebitne dodatne kvalifikacije za olimpijske igre. Ne sme biti nobene preračunljivosti, ampak nas morajo zanimati le zmage," je pred potjo v Bolgarijo povedal selektor Slovencev Gheorghe Cretu. "Po vrnitvi s turnirja za Wagnerjev memorial na Poljskem so fantje potrebovali nekaj svežine, v zadnjih dneh pa smo nadaljevali priprave po začrtanem programu. Vse je bilo natančno odmerjeno, nismo želeli iti preko meja. Pilili smo še zadnje malenkosti, delali na stvareh, ki na igrišču ekipo še bolj povežejo, na primer na komunikaciji med igro. Vse smo delali v luči, da bi igrali še bolje in dosegli zastavljeni cilj," je dodal romunski strokovnjak na slovenski klopi

"Ko sem maja začel reprezentančne priprave, je bil moj največji cilj, da se dokažem, v prvi vrsti pa sem se skušal naučiti čim več novega od boljših in izkušenejših soigralcev. Čim dlje sem želel biti del letošnjih reprezentančnih izzivov. Pred menoj je veliko in pomembno tekmovanje, ki se ga zelo veselim," je povedal odbojkar mariborskega Merkurja Rok Bračko, ki bo pri 19 letih prvič del članske reprezentance na tako pomembnem tekmovanju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta