Predaleč, pošteno predaleč: Po večnem derbiju grožnje zamenjale žvižge

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
06.10.2020 10:13

Po večnem derbiju so nekateri nezadovoljni z igro vijoličastih v svojem gnevu šli pošteno predaleč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med tekmo so bodrili igralce Maribora, po njej je bilo precej drugače. 
Andrej Petelinšek

Tekma je bila zaprta za gledalce, a navijači so bili na stadionu. Člani navijaške skupine Viole niso izpustili večnega derbija med Mariborom in Olimpijo, na obeh straneh ograje pri zahodni tribuni, ki jo trenutno prenavljajo, so spremljali dogajanje. Med tekmo so navijači bodrili vijoličaste, precej drugače je bilo po njej.

Kar se je začelo s pridigo v Sežani, kjer so navijači nogometašem med drugim očitali nešportno življenje, nadaljevalo z grafiti, ki so na križ pribili enega od igralcev, in sobotnim obiskom treninga v Ljudskem vrtu, se je izrodilo, ko je sodnik Damir Skomina že zaključil derbi šestega kroga prve lige (1:1). Nezadovoljstvo najglasnejših navijačev s trenutno podobo moštva je razumljivo, a nekateri so v svojem gnevu šli predaleč. Pošteno predaleč. "Vsi bo'te mrtvi!" se je slišalo z zahodne tribune, gradbišča, ki je postalo (začasno) zatočišče viol. "Zaklali vas bomo!" so se nadaljevale grožnje.

Viole so za ogled tekme izkoristile gradbišče na zahodni tribuni.
Andrej Petelinšek

Številne generacije nogometašev Maribora so vajene takšnih ali drugačnih intervencij navijaške skupine, a konkretne grožnje niso dogodek, ob katerem bi le zamahnili z roko. Vsaj ne bi smele biti. Pa so v klubu storili ravno to. "Okupiran sem s športnim delom, ukvarjam se le s tem," dogodkov po tekmi ni želel komentirati trener Mauro Camoranesi. "Navijači so izrazili svoje mnenje. Podpirali so nas celo tekmo, za to bi se jim zahvalil," pa je na tiskovni konferenci dejal napadalni vezist Rok Kronaveter.

Da nogometašem ni bilo vseeno, je bilo videti na igrišču. Tokrat niso šli pozdravit navijačev pred tribuno, kar na sredini igrišča so počakali, da se proti njim vsujejo žaljivke. Zakaj so se odločili za tako potezo? "Naj ostane v slačilnici," je bil skrivnosten Kronaveter, pri vprašanju o grožnjah s tribune pa ponudil diplomatski odgovor. "Nisem slišal, da bi kdo grozil," je zatrdil 33-letnik. Iz vodstva kluba se po tekmi niso odzvali, niti včeraj po poizvedovanju nismo dobili odgovora, kako bodo zaščitili nogometaše ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta