Prestopni rok: Antolin zapustil Maribor, Koderman prekinil pogodbo s Celjem

M.D.
09.01.2024 17:22

Po dveh letih in pol vijoličaste zapušča mladi slovenski reprezentant Aljaž Antolin in se vrača k Muri. Celjani objavili odhod Vida Kodermana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljaž Antolin je v vijoličastem igral na 65 tekmah in dosegel dva gola.
Igor Napast

Po Xhulianu Skuki je Ljudski vrt zapustil tudi Aljaž Antolin. Vijoličastim se je 21-letni zvezni nogometaš pridružil poleti 2021 in bil najprej pol leta posojen v Beltince, v nadaljevanju sezone pa je bil pomemben član Maribora pri osvojitvi 16. naslova državnih prvakov. V tej sezoni, ko je imel tudi težave s poškodbami, je zbral 12 nastopov in dosegel podajo za gol, pod vodstvom Anteja Šimundže je v igro vstopil le na pokalnih obračunih z Jurovskim Dolom in Primorjem. Po 65 tekmah v vijoličastem in dveh doseženih golih se 21-letnik vrača k Muri.

"Z Aljažem smo skupaj preživeli precej časa, prispeval je svoj delež in smo ob trenutni situaciji skušali poiskati najustreznejšo rešitev. Izrazil je željo, da bi več igral in oživel kariero, ki je zaradi vmesne poškodbe ter pozneje manjše minutaže nekoliko zastala. Na igralnih mestih v zvezni vrsti imamo močno konkurenco in z Muro, klubom, s katerim dobro sodelujemo, smo sklenili dogovor, da bomo fanta razvijali skupaj. Gre za prestop, pri katerem bomo imeli delež ob naslednjem prestopu. Če bo Aljaž naredil korak naprej na razvojni poti, bo zgodba pozitivna tako za igralca kot za oba kluba in se mu ob zaključku našega sodelovanja zahvaljujem za odnos, prijetne skupne trenutke ter želim uspešno nadaljevanje kariere," je za spletno stran kluba pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Ob vrnitvi na Fazanerijo je Aljaž Antolin za klubsko spletno stran dejal: "Občutki so mešani. Slovesa, razumljivo, nikdar niso prijetna, a sem skušal med obdobjem igranja v vijoličastem pustiti čim boljšo sled. Maribor mi je omogočil veliko, dobil sem priložnost za igranje v začetni enajsterici in z igrami v klubu prišel do statusa mladega reprezentanta. Že v moji prvi sezoni smo postali prvaki, potem odigrali številne evropske tekme. Najbolj mi bo nedvomno ostala v spominu poslovilna tekma Marcosa Tavaresa, ko sem v ozračju, ki ga je še zdaj težko opisati z besedami, pred polnim Ljudskim vrtom zabil gol. V jesenskem delu letošnje sezone žal nisem dobil veliko priložnosti, a bom pomnil predvsem pozitivne trenutke in gledano v celoti mi ostaja Maribor v prijetnem spominu. Usoda je hotela, da sem po osmih letih pri Muri odšel v Maribor, zdaj pa se vračam nazaj. Sledi miselni preskok, vesel sem, da smo na skupno zadovoljstvo sklenili dogovor, in bom z novim motivom začel naslednje poglavje v dobro znanem okolju."

Do kadrovske spremembe je danes prišlo tudi pri Celjanih. Na družbenih omrežjih so pri jesenskih prvakih prve lige zapisali, da po sporazumni prekinitvi pogodbe NK Celje zapušča 20-letni Vid Koderman. Levi bočni branilec je lani pozimi zapustil Ljudski vrt in se pridružil Kopru, le po pol leta pa je zapustil Bonifiko in se preselil na Areno Z'dežele. Za grofe je v tej sezoni igral le na treh tekmah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta