Prestopni rok: Xhuliano Skuka zapustil Maribor, Albanec že objavil, kje bo nadaljeval kariero

STA, M.D.
06.01.2024 19:35

Občasni albanski reprezentant se v vijoličastem ni proslavil. Na 19 tekmah za Maribor je Xhuliano Skuka dosegel tri gole in prispeval eno podajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Xhuliano Skuka.
Sašo Bizjak

V minulih dneh je športni direktor Maribora Marko Šuler večkrat omenil, da bodo vijoličasti skušali prekiniti posojo Xhuliana Skuke v Maribor iz francoskega Metza. Danes je 25-letnik na družbenih omrežjih delil vest, da bo odslej kot posojen nogometaš igral za albanski Partizani. Pri 17-kratnih albanskih pravkih je v sezoni 2022/23 Skuka tudi opozoril nase, si priboril prestop v tujino ter vabilo v albansko reprezentanco. Za Partizani je na 46 tekmah dosegel 23 golov in osem podaj.

Kakšen pečat je v Mariboru pustil Skuka? Po en gol je v 19 nastopih dosegel v Evropi, prvenstvu in v pokalnem obračunu z Jurovskim Dolom. Že na začetku poti pri vijoličastih se ni najbolje ujel s takratnim trenerskim štabom, večkrat nam je prišlo na uho, da ni discipliniran. Občasni albanski reprezentant tudi po prihodu Anteja Šimundže ni upravičil pričakovanj, zato je Šuler ob koncu jeseni napovedal, da se bodo na Mladinski 29 s francoskim klubom skušali dogovoriti o predčasni prekinitvi posoje​.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta