Pri novem drugoligašu našli model igre, ki prinaša sadove

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
04.06.2022 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Druga liga, prihajamo!
Andrej Petelinsek

Nogometaši kluba Kety Emmi iz Slovenske Bistrice so v minulem prvenstvu v III. ligi vzhod osvojili prvo mesto in bodo v novi sezoni igrali v drugi slovenski ligi. To je zgodovinski uspeh tega kluba. Članska ekipa je v minuli sezoni odigrala 26 tekem, 18 jih je zmagala, pet izgubila, tri igrala neodločeno in skupno osvojila 57 točk. Veliko zaslug za izjemen uspeh bistriških nogometašev ima trener, 48-letni Simon Dvoršak, nekdanji odlični nogometaš, ki je med drugim za NK Maribor odigral 64 tekem in dal pet zadetkov.

"Ko sem pred tremi leti prevzel vodenje ekipe, je ta igrala dober nogomet, a ne takšnega, kakršnega sem si želel. Imam svoj model igre in po prvi sezoni sem iskal nogometaše, ki bi se mojemu modelu igre čim bolj približali. Podobno se je zgodilo tudi po lanski sezoni, ko nas je zapustilo enajst igralcev. Spet smo poiskali nove, takšne, ki naj bi ustrezali modelu igre, ki jo zagovarjam. Gradnja ekipe se je pokazala kot edina prava pot do uspeha in naslov prvaka tretje lige je dokaz za to. Statistika, v kateri piše, da smo zabili 81 golov in jih dobili le 21, zgovorno kaže, kakšen nogomet smo igrali," je za uvod povedal Dvoršak: "V prvem delu minulega prvenstva smo igrali sijajno, tudi v drugem delu je bila igra podobna do zadnjih tekem, ko je zaradi tega, ker smo si že zagotovili prvo mesto, pri nekaterih igralcih popustila zbranost in posledica so bile slabše igre."

Sogovorec po uspehu še ni prepričan, ali ostaja v klubu: "Če bom, si bom prizadeval obdržati okostje ekipe in ga skušal nadgraditi z nekaj novimi nogometaši, kakršni so potrebni za uspešno igranje med drugoligaši. Temelji so postavljeni. Sredina lestvice bi bil dosežek, ki bi ga bili veseli. Klub je dobro organiziran, vodstvo se trudi, da imamo vse, kar potrebuje drugoligaški klub. V Attems boysih imamo tudi zveste navijače. Poleg tega v klub kot športni direktor prihaja Simon Sešlar, kar je zelo dobrodošlo."

Nogometni klub iz Slovenske Bistrice po letu 2016, ko je mesto predsednika prevzel podjetnik Vito Martinčič, organizacijsko vidno raste: "Zelo smo zadovoljni z napredovanjem v drugo ligo. To je posledica organiziranega, načrtnega in strokovnega dela v klubu. Ta je finančno stabilen. Druga liga je višji tekmovalni razred, zato so potrebni tudi višji standardi. Poskrbeli bomo za izboljšanje infrastrukture, poleti bomo na igrišču travnato rušo zamenjali z umetno travo, tudi ureditev namakalnega sistema in razsvetljave je v načrtu. Radi bi nogometašem zagotovili čim boljše razmere za delo. Za nemoteno igranje v drugi ligi bomo potrebovali tudi nekaj več denarja. Prepričan sem, da ga bomo zagotovili ob pomoči dosedanjih sponzorjev, in tudi lokalna skupnost nam v zadnjem času bolj tesno stoji ob strani. Bo pa še naprej naša prednostna naloga razvoj naših nogometašev," je pojasnil predsednik kluba.

Med najsrečnejšimi je bil po zadnji prvenstveni tekmi v tretji ligi vratar bistriške ekipe in njen kapetan Jaka Dabanovič, sin nekdanjega vratarja NK Maribor in slovenske reprezentance Mladena Dabanoviča. "S 26 leti sem drugi najstarejši v ekipi in ponosen sem, da sem kot kapetan pokal za naslov prvaka tretje lige prvi dvignil visoko v zrak. Za zgodovinski dosežek je zaslužno tudi vodstvo kluba, ki zagotavlja ustrezne razmere za treninge in tekme, še posebej pa trener Simon Dvoršak, saj pod njegovim vodstvom igramo dober nogomet. Ozračje v ekipi je imenitno, kar je tudi eden od razlogov uspešnih igre. V drugi ligi ne nameravamo plesati le eno leto, skušali se bomo uvrstiti v sredino lestvice," ne skriva optimizma kapetan ekipe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta