Prva liga: Nagrajeni trener proti razigrani ekipi

M.D.
13.03.2024 06:06

V 26. krogu Mura gosti Bravo in si pred serijo gostovanj želi prve prvenstvene zmage pod vodstvom Antona Žlogarja, v Kidričevem gostuje vroča Rogaška

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
ZNTS je Roberta Pevnika izbrala za najboljšega trenerja preteklega leta.
Andrej Petelinšek

Danes bodo tri tekme 26. kroga prve slovenske nogometne lige, ena bo jutri, prestavljena Olimpije in Maribora pa bo šele 17. aprila. Ob 14.45 bo na Fazaneriji dvoboj Mure in Brava. Sobočani so opogumljeni po remiju z Olimpijo v nedeljo, a pod vodstvom Antona Žlogarja še niso slavili. Prav to si želijo spremeniti pred serijo štirih gostovanj.

"Mislim, da tekma z vidika posesti žoge ne bo podobna nedeljskemu srečanju z Olimpijo. Na strani Brava pričakujem veliko hitrih prehodov, visoko agresivnost, veliko dvobojev, zato bomo morali biti pozorni, da na sredini igrišča ne bomo izgubljali žoge, saj je Bravo v hitrih prehodih zelo dober," je dejal Žlogar, ki pravi, da se z osebno statistiko - v prvi ligi kot trener, nekdaj Triglava in zdaj Mure, še ni zmagal - ne obremenjuje. "Mislim, da je ekipa v boljšem stanju, kot je bila. Čaka nas težka tekma proti izkušenemu nasprotniku, ki ima morda mlade igralce, vendar že dolgo igrajo prvoligaški nogomet. So dobra in organizirana ekipa, pričakujem trdo tekmo."  

V boju za obstanek med elito bosta zanimiva obračuna med Aluminijem in Rogaško ob 16.45 ter lokalni derbi med Radomljami in Domžalami ob 18.45. Osmi Kidričani imajo pred po novem devetimi Slatinčani tri točke prednosti. Z zmago bi naredili pomemben korak k obstanku v ligi, sploh če bi bil za njih ugoden tudi razplet tekme ob Kamniški Bistrici.

Pred dvobojem s črno-belimi so se šumarji pohvalili z nagrado Roberta Pevnika, ki je v ponedeljek na Brdu pri Kranju prejel priznanje za trenerja leta 2023 od Zveze nogometnih trenerjev Slovenije (ZNTS). Njihovi tekmeci so v spomladanskem delu sezone izgubili le proti Celju, remizirali pa proti Olimpiji in Mariboru ter premagali Domžale, Koper in Radomlje, ki so zdaj na zadnjem mestu lestvice, zato bodo Slatinčani v Kidričevem še kako samozavestni. Tako kot Radomlje tudi Domžale nujno potrebujejo točke, slednji ekipi se zadnja tri moštva na lestvici vse bolj približujejo.

Jutri ob 16.45 bo na Bonifiki še obračun Kopra (po prestavitvi tekme z Domžalami ima dve manj od večine konkurentov in izgublja stik z mesti za Evropo) in Celja. Vodilni grofi so na zadnjih petih tekmah zmagali le enkrat, s slavjem na Obali pa bi lahko prednost pred Olimpijo znova povišali na deset točk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta