Prva liga: Zakon bivšega ni bil usoden za jesenske prvake

ŠR
11.02.2024 16:57

Nogometaši Celja pomlad začeli z visoko zmago proti Muri, na uverturi za presenečenji poskrbela Rogaška in Radomlje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hitro vodstvo Mure ni zmedlo Celjanov.
Martin Metelko

Po spomladanski uverturi v prvo ligo je jasno. Jesenski prvaki ostajajo v odlični formi. Nogometaši Celja so v tekmovalno leto 2024 vstopili z visoko zmago proti Muri. Začelo se sicer ni idealno. Julien Lamy je jeseni v 493 minutah igre zaman čakal za zadetek v dresu Celja, kot član Mure pa je Francoz že po desetih minutah potrdil zakon bivšega. Grofi so se vrnili v 28. minuti, ko je zadel Egor Prucev. Preobrat je že v 40. minuti s strelom z bližine po podaji Luke Menala zaključil Gregor Bajde. V drugem polčasu si je vodilna ekipa lige nabrala varno prednost, kapetan Denis Popović je bil natančen z enajstih metrov, Menalo pa se je po asistenci izkazal še z zadetkom za končnih 4:1.

Martin Metelko

Precej bolje kot poleti, ko so se iz Stožic vrnili s petimi prejetimi zadetki, so nogometaši Rogaške opravili s tokratnim gostovanjem pri Olimpiji. Kar devet novincev se je predstavilo v zasedbi črno-belih, prvo menjavo pa so opravili že v 10. sekundi. Da bi ugodili pravilu o vsaj enem mladem Slovencu v začetni enajsterici, je na igrišče prikorakal 17-letni vratar Žan Lorber, ekspresno pa ga je zamenjal Ajdin Mulalić.

Rogaška je povedla v četrti minuti. Z avtogolom! Po kotu se je žoga odbila v mrežo od zadnjice branilca zmajev Ahmeta Muhamedbegovića. Novinec v napadu Rogaške Patrik Mijić je dokazal, da osem golov na štirih pripravljalnih tekmah ni bilo naključje, v 40. minuti je v gol pospravil odbitek po strelu Alena Korošca. Slednji je Olimpijo vrnil v igro, ko je na robu kazenskega prostora nespretno podrl Marka Bresta, Timi Max Elšnik pa je unovčil kazenski strel. Olimpija je točko rešila v 92. minuti, ko se je še enkrat izkazal Brest.

"Zelo slabo smo vstopili v tekmo, gol smo dobili iz prekinitve, ogromno drugih žog so nam pobrali. Sicer so namenoma trgali igro, tudi igrišče je bilo težko, a tukaj ni izgovorov, zelo slab prvi polčas smo odigrali. V nadaljevanju, hvala bogu, nismo toliko grešili," je povedal trener Olimpije Zoran Zeljković. "Nismo zadovoljni, zadetek smo dobili v izdihljajih tekme. Zasluženo ali ne? Mi bi morali boljše odgovoriti in tekmo pripeljati v svoj prid. Pokazalo pa se je, da smo zdaj boljša ekipa, z optimizmom zremo v prihodnost," pa je dejal Dominik Beršnjak, ki je na klopi Rogaške nadomeščal kaznovanega Oskarja Drobneta.

Bravo je bil v Domžalah prepričljiv, z gostovanja je odnesel zmago z 1:3. Šiškarje je v vodstvo odpeljal Matej Poplatnik, ki je v 26. minuti spretno zaključil akcijo, ki jo je s prodorom po desnem krilu začel Matic Ivanšek. Vodstvo gostov je v 31. minuti podvojil Jakoslav Stanković. Krilni napadalec je med prodorom že padel, a je vztrajal, si pripravil prostor za strel in natančno sprožil. V drugem polčasu je Bravo potrdil zmago. Enajstmetrovko, ki jo je z igro z roko zakrivil Lukas Hempt, je v zadetek spremenil Matej Poplatnik. Izkušeni napadalec je z devetim golom sezone napovedal resno kandidaturo za naziv prvega strelca lige, od Portugalca Ruia Pedra, zdaj že nekdanjega člana Olimpije, ki bo kariero nadaljeval v turškem Hataysporju, ga loči le še en gol. Poraz Domžal je v 85. minuti omilil Jošt Pišek.

Za presenečenje so poskrbele tudi Radomlje, ki so odnesle poln plen iz Kopra. Edini gol je padel v 92. minuti, ko je po kotu zadel povratnik v vrste mlinarjev Gaber Dobrovoljc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta