Rogaška z zmago v Kidričevem izničila prednost Aluminija. Beršnjak: Te točke štejejo dvojno

Miha Dajčman
13.03.2024 20:31

Serija dobrih rezultatov Slatinčanov se nadaljuje. V neposrednem boju za obstanek so črno-beli na gostovanju v šumi slavili z 1:0, toda Kidričani trdijo, da gredo v nadaljevanje prvenstva z dvignjeno glavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V 26 krogih so Kidričani in Slatinčani zbrali enako število točk.
Andrej Petelinsek

Tribuna v Kidričevem je bila pomembnosti obračuna med Aluminijem in Rogaško primerno zapolnjena, glasnejši pa so bili številni navijači Slatinčanov, ki so se po koncu dvoboja razveselili sedme prvenstvene zmage Rogaške. Črno-beli so s slavjem v šumi na lestvici prehiteli Kidričane in so po 26. krogu prvič v sezoni uvrščeni višje od devetega mesta. Na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah so varovanci Oskarja Drobneta, ki je tokrat zaradi kazni obračun spremljal med drevesi za gostujoči klopjo, še petič ostali neporaženi, v spomladanskem delu pa so zabeležili že četrto zmago. 

"Izredno pomembna zmaga. Te točke štejejo dvojno. Popolnoma smo si jih zaslužili. Ustvarili smo si veliko priložnosti, na koncu bi lahko slavili s še večjo prednostjo. Toda ne smemo biti pohlepni, zmaga je le zmaga. Pravijo, da velike ekipe zmagujejo z 1:0, drugič zapored in tretjič spomladi nam je uspelo mrežo ohraniti nedotaknjeno, zato vse čestitke fantom, ponosni smo na njih," je bil po tekmi zadovoljen pomočnik trenerja pri Rogaški Dominik Beršnjak, ki je ekipo vodil ob igrišču, med polčasom pa je izza ograje prejel tudi nekaj navodil od Drobneta. 

"Trd derbi, zelo izenačena tekma. Škoda, ker je odločila ena priložnost. Dosegli so gol, mi ne. Ne moremo reči, da se fantje niso borili. Bili so taktično disciplinirani, malo pa smo bili nekonkretni v napadu, zmanjkal nam je gol. Toda to je le ena bitka, čaka nas jih še deset, nič ni izgubljenega," pa je po obračunu dejal trener Aluminija Robert Pevnik.

Slatinčani so bili večji del obračuna boljši tekmec. Prvi polčas je minil brez večjih priložnosti. Rogaška je bila nezbrana v zaključkih, Aluminij pa je bolje zaigral ob koncu prvega dela, ko so strela Maria Šubašića in Gašperja Jovana gostje ustavili. Tudi na začetku drugega dela so imeli pobudo črno-beli, vse do priložnosti domačih Bambe Sussa in Toma Kljuna v 55. minuti, ki sta se končala s slabima streloma. 

Znova so sledile minute Rogaške. Po nevarnem strelu Patrika Mijića v 73. minuti je Lan Jovanović žogo odbil, Oliver Kregar in Alen Korošec pa nista uspela uspešno zaključiti akcije. Dve minuti kasneje je Slatinčanom vendarle uspelo. Korošec je v protinapadu z leve strani podal na drugo vratnico Galu Kurežu, ki je zadel za vodstvo. 

"Vedeli smo, da bo težka tekma in kaj za nas pomeni. Morda smo bili zato od začetka malo nervozni, tudi pri Aluminiju je bilo čutiti nervozo. Odločale so malenkosti in na srečo je v drugem polčasu žoga končala v njihovi mreži. Do konca smo se morali boriti, da zadržimo rezultat, in veseli smo, da nam je to uspelo," je tekmo ocenil Korošec Cene Kitek, ki je eden od številnih nogometašev, ki so Rogaško okrepili pozimi. "Zmanjkala nam je pika na i v končnici napadov. V teh situacijah so bili nasprotniki bolj konkretni in na derbiju, kjer so možnosti 50:50, odločajo majhne stvari. Čestitati jim je treba, nas pa že kmalu čakajo nove priložnosti," je premoč priznal kapetan Aluminija Tin Martić.

Rogaška je izničila zaostanek, ki ga je nabrala jeseni, v boju za obstanek pa postaja vse bolj napeto. "Pred sezono smo poudarjali, da je naš cilj obstanek. Zdaj smo stopili na prvo stopničko, želimo si narediti naslednji korak ali morda še kakšnega naprej po lestvici. Ostajamo optimistični. Zavedamo se, da imamo kvaliteto, da lahko posežemo tudi po višjih mestih. Obenem pa je treba vedeti, da se kaj hitro lahko stvari spremenijo. Gremo tekmo po tekmo, da bi prišli čim višje," razlaga Beršnjak. "Spodnji del ali pa šesto mesto, vsi smo v nekaj točkah. Bližje smo šestemu mestu kot zadnjemu, zato bomo naredili vse, da pridemo do šestega mesta. Ekipo imamo za višja mesta, zato bomo glave dvignili gor," pa napet boj v spodnjem delu lestvice komentira Pevnik. Rezultati 26. kroga: Aluminij - Rogaška 0:1, Mura - Bravo 1:2, Radomlje - Domžale 2:0, Koper - Celje jutri ob 16.45, Olimpija - Maribor preloženo na 17. 4. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta