Rokometašem Krke tretje mesto na zaključnem pokalnem turnirju

N.S., STA
06.04.2024 16:32

Rokometaši Krke so na zaključnem turnirju slovenskega pokala v Trebnjem osvojili končno tretje mesto, potem ko so v malem finalu premagali Koper s 25:20 (10:12).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
RK Trimo Trebnje

Krka, ki je v petek gladko izgubila polfinalni obračun s Slovenj Gradcem, je v malem finalu odpravila Koprčane. Ti so precej moči porabili v petkovi tekmi proti favoriziranemu Trimu, ki so jo proti vodilni ekipe državnega prvenstva izgubili zgolj za zadetek. Tokrat so Novomeščani odločilni korak k zmagi naredili sredi drugega polčasa, ko so pobegnili na relativno varno razdaljo štirih oziroma petih golov.

Novomeška zasedba je uvodoma sicer povedla z 2:1, a je nato Koper hitro pobegnil za štiri gole. Dolenjci pa so vrnili s podobno mero in se vrnili v igro, v 24. minuti so izenačili na 9:9. Končnico prvega polčasa so nekoliko bolje odigrali Primorci ter se na odmor odpravili z dvema zadetkoma naskoka.

Uvod drugega dela pa je pripadel Krki, ki je znova prišla v ospredje (13:12, 14:13, 15:14), a se ji ni uspelo otresti tekmeca. Korak v to smer pa sta najprej nakazali zaporedni sedemmetrovki Veljka Stanojevića za 18:15 ter nato še gol Marka Majstorovića za 20:16 v 49. minuti.

Ko je Stanojević v 54. minuti prednost Novomeščanov povečal na 23:18, so slednji prišli do dovolj velike prednosti za preostanek obračuna. Prav Stanojević je bil z 10 goli prvi strelec tekme, pri gostih je z devetimi izstopal Andraž Makuc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta