Širvys po derbiju ni želel zbadati rojaka Lasickasa. Šimundža o Rogaški: Dobili so kakovost in rezultat je tu

Miha Dajčman Miha Dajčman
20.04.2024 06:25

Po zmagi na derbiju z Olimpijo bodo vijoličasti jutri ob 15. uri v praznem Ljudskem vrtu gostili Rogaško, ki jim je v tej sezoni že povzročila težave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pijus Širvys je na enajstih prvenstvenih tekmah za Maribor vpisal tri podaje za gol.
Robert Balen

Po sredini zmagi proti Olimpiji se bodo vijoličasti jutri v Ljudskem vrtu pomerili z Rogaško. Slatinčane so 16-kratni državni prvaki pod Kalvarijo v tej sezoni premagali z 2:1, obe tekmi ob meji s Hrvaško pa sta se končali z neodločenim izidom, zato se Mariborčani zavedajo, da bodo morali vlogo favorita potrditi. Slovenska nogometna javnost bo v tem krogu z zanimanjem najprej pogledovala proti Kidričevemu, saj bi lahko Olimpija danes s porazom ali remijem proti Aluminiju Celju, ki jutri gosti Domžale, že omogočila potrditev drugega naslova državnih prvakov.

Vijoličasti se z dogajanjem na drugih zelenicah ne obremenjujejo preveč, v njihovih mislih je dvoboj s črno-belimi. "Rogaška je dobra ekipa, če pogledate zadnjih deset tekem, spada med najboljše štiri. Pred tedni je bilo težko igrati proti njej. Kasneje sem si pogledal še nekaj tekem, po zimskem premoru igra zelo dobro," je Rogaško pohvalil bočni branilec Maribora Pijus Širvys

"Sem zunanji opazovalec, ne poznam dogajanja v njihovem klubu, vendar je stvar popolnoma jasna. Pozimi so pripeljali kakovostne prvoligaške igralce, ki si želijo obstanka. Nogometaši, ki so igrali jeseni, verjetno niso zadovoljili kriterijev trenerja, pozimi pa je dobil karakterno kakovostnejše igralce in rezultat je tu," je o črno-belih dejal trener Maribora Ante Šimundža

Derbi je pustil nekaj posledic pri nogometaših Maribora. Josipa Iličića boli izpahnjen prst, ki so mu ga med tekmo v Ljubljani naravnali, da je lahko nadaljeval, Maks Barišić čuti utrujenost, Blaž Vrhovec, ki je imel težave s kolkom, pa se počuti dobro.

Znova v Ljudskem vrtu ne bo navijačev, tretjič zapored na domači tekmi vijoličastih, in še enkrat bo tako - v 34. krogu proti Celju. "Verjamem, da bomo znova slišali navijače, ki nas bodo podpirali pred stadionom. To je za nas zelo pomembno, čeprav je vzdušje drugačno, ko jih ni na tribunah," pravi Litovec, ki je v sredo prvič zaigral na derbiju. "Derbi je bil lepa izkušnja, zelo dobra tekma z odličnim nogometnim vzdušjem. Veliko je bilo navijačev, v zadovoljstvo mi je bilo, da sem lahko bil del tekme. Justasa Lasickasa, s katerim sva dobra prijatelja, po rdečem kartonu nisem želel še dodatno zbadati," je o pomenku s kolegom iz reprezentance, ki je pred zmagovitim golom Maribora dobil rdeči karton, povedal Širvys.

Pari 32. kroga I. SNL: danes ob 15. uri: Radomlje - Mura, ob 17.30: Olimpija - Aluminij; jutri ob 15. uri: Maribor - Rogaška, ob 17.30: Celje - Domžale, ob 20.15: Koper - Bravo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta