Slovenci v osmini finala še enkrat z Nemci

STA, A.L.
31.08.2022 22:23

Slovenski odbojkarji se bodo v boju za uvrstitev v četrtfinale po neuradnih podatkih še enkrat merili z Nemci, ki so jih premagali že v torek v zadnjem krogu predtekmovanja po skupinah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotorobert Balen

Po zadnjih tekmah je jasno, da bodo Nemci 15. reprezentanca predtekmovanja, ki se bo v osmini finala pomerila z drugo nosilko, to pa je kot gostitelj Slovenija.

Podatek mora potrditi še Mednarodna odbojkarska zveza, ki bo po koncu zadnjih tekem, ti pa glede na potek vrstnega reda ne moreta več spremeniti, uradno sporočila pare osmine finala.

V osmino finala so se uvrstile prvi dve reprezentanci iz vsake predtekmovalne skupine in štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe. Zmagovalke skupin so Srbija, Brazilija, Poljska, Francija, Italija in Nizozemska, kot drugouvrščene ekipe so napredovale Ukrajina, Japonska, ZDA, Slovenija, Turčija in Iran, najboljše štiri tretjeuvrščene pa so Kuba, Argentina, Nemčija in Tunizija. Kot tretjeuvrščeni sta izpadli Kanada in Mehika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta