Slovenke so se Portugalkam oddolžile za poraz

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
18.06.2022 22:17

Naša pomlajena reprezentanca iz tekme v tekmo kaže boljše predstave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
OZS

Slovenske in portugalske odbojkarice so danes odigrale drugo medsebojno tekmo v srebrni evropski ligi. V prvi, v začetku junija na Portugalskem, je bilo 3:0 za gostiteljice, tako da je bila današnja tekma priložnost za slovensko vrsto, da se tekmicam oddolži za poraz. In so se, saj so zmagale 3:1 (26:24, 25:23, 16:25, 25:20).

V uvodnih minutah so naše odbojkarice zaigrale imenitno, osvajale točke kot po tekočem traku, po vodstvu tekmic 3:2 z delnim izidom 8:0 povedle 10:3. Toda v nadaljevanju njihova igra ni bila več tako prepričljiva, gostje so vzpostavile ravnovesje na igrišču in pri 18:18 izničile prednost. Neodločeno je bilo še pri 23:23 in 24:24, ko so Slovenke osvojile dve točki zapored za zmago v nizu.

Tretji niz je mineval v izenačeni igri. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, a si nobena ni priigrala višje prednosti. V slovenski vrsti je odlično delovala naveza Eva Pogačar - Mirta Velikonja Grbac, ob slednji pa je bila učinkovita še Maša Pucelj, v portugalski pa je točke dosegala predvsem Julia Kavalenka. V končnici so Portugalke povedle 21:19, a se niso dolgo veselile obetavne prednosti, kajti sledil je zasuk z vodstvom Slovenk 22:21, ki ga do konca niza niso več izpustile iz rok.

Tudi v tretjem nizu je igra nekaj časa potekala po notah naših deklet, ki so vodila 8:5 in 9:6, a se gostje no niso dale. Počasi so igro prevzemale v svoje roke in sredi niza povedle 16:13. Bolj kot se je bližala končnica, bolj je rasla njihova prednost in ko je bila ta 21:15, je bilo jasno, da bodo dobile niz. V četrtem se je slika na igrišču spet spremenila. Slovenke so zaigrale na vso moč in si sredi niza priigrale obetavno prednost štirih točk. Učinkovitim Evi Zatkovič, Miji Šiftar in Velikonji Grbac se je pridružila še kapetanka Saša Planinšec in naše odbojkarice so tudi v nadaljevanju mlele. Njihova prednost je rasla iz minute v minuto in tekmice so se morale sprijazniti s porazom.

V slovenski vrsti so po petnajst točk dosegle Šiftarjeva, Velikonja Grbac in Zatkovićeva, v portugalski vrsti pa jih je Julia Kavalenka dosegla 22. Naše odbojkarice čakata še tekmi v gosteh proti Luksemburgu in Švedski.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta