(ODZIVI) Kek: Slovenija ni Šeško, ni Oblak in ni Kek. Bijol: Želimo si svetovno prvenstvo

Miha Dajčman Miha Dajčman
10.09.2024 18:33

Slovenija je na drugi tekmi nove sezone lige narodov s 3:0 premagala Kazahstan in je s štirimi točkami skupaj z Norveško na prvem mestu skupine 3 v ligi B. Naslednji tekmi bosta čez en mesec v Skandinaviji in v Kazahstanu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Selektor je izpostavil doprinos celotne ekipe k zmagi, ne le Benjamina Šeška.
Robert Balen

Slovenski nogometaši so selektorju Matjažu Keku za 63. rojstni dan pripravili najboljše možno darilo. Po dveh tekmah v novi sezoni lige narodov so prvi v skupini 3 lige B. V Stožicah, kjer je bilo igrišče že kmalu po začetku obračuna po pričakovanjih v zelo slabem stanju, so pred 9800 gledalci s 3:0 premagali Kazahstan. Na drugi tekmi v skupini je Norveška z 2:1 premagala Avstrijo in ima tako kot Slovenija 4 točke, Kazahstan in Avstrija imata po eno.

"Mislim, da lahko zasluženo rečemo, da smo igrali dovolj kakovostno, da lahko pozitivno govorimo o tekmi. Atmosfera nam, navkljub temu, da Stožice niso bile polne, daje potrditev, da smo odigrali dobro," je bil zadovoljen slovenski strateg, ki je po prestani kazni ekipo lahko vodil ob igrišču. V primerjavi s petkovo tekmo z Avstrijo (1:1) se je odločil za tri spremembe v prvi postavi. Namesto Matevža Vidovška je v golu začel kapetan Jan Oblak, ki proti Kazahstancem ni imel veliko dela. Sandija Lovrića je zamenjal Jan Mlakar, Andraža Šporarja Žan Celar. Slovenci so na težkem terenu hitro zagospodarili proti ekipi, ki so jo dvakrat premagali v kvalifikacijah za Euro 2024. Kazahstanci, za katere je igral tudi nekdanji član Kopra Ramazan Orazov, niso bili enakovreden tekmec.

Na ljubljanski njivi, kot so nekateri poimenovali stožiško zelenico, je znova zablestel Benjamin Šeško z goli v 23., 28. in 63. minuti. Slovenci so si priigrali še kar nekaj priložnosti, gostje pa niso bili nevarni. "Spremenili smo ritem in razbili šablono. V določenih trenutkih prvega polčasa, ko smo se z napadalci pojavljali v coni med obrambo in zvezno vrsto, smo bili zelo nevarni," je dejal Kek. Ob Šešku je pohvalil doprinos drugih dveh napadalcev, Žana Celarja in Žana Vipotnika, pa tudi preostalih igralcev. "Še nekaj igralcev me je naredilo zadovoljnega. V športu so premalokrat omenjeni tisti, ki niso v soju žarometov. Slovenija ni Benjamin Šeško, Slovenija ni Jan Oblak, Slovenija ni Matjaž Kek. Vseh nas ni bilo v nekaterih trenutkih, pa je Slovenija delovala," je dejal Mariborčan.

"Proti Avstriji je bil izid dober, veliko nam je pomenil, bi pa lahko odigrali bolje. Zavedali smo se, da lahko pokažemo še več. Proti Kazahstanu smo na izjemno težkem igrišču, na katerem težko uživaš, saj je treba biti zbran pri vsaki žogi, pokazali zrelost in borbenost. Predstava celotne ekipe je bila zelo zrela, od prve do zadnje minute smo imeli tekmo pod nadzorom. Kazahstanu nismo dovolili niti nekaj minut pritiska ali premoči, to je odlika dobrih ekip. Do zdaj ni bilo veliko tekem, da bi zmagovali s takšno mirnostjo in nadzorom. Lačni smo novih uspehov, želimo si še svetovno prvenstvo," je povedal branilec Jaka Bijol, ki bo v reprezentančnem dresu s soigralci v ligi narodov na delu spet naslednji mesec na Norveškem (10. oktobra) in v Kazahstanu (13. oktobra).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta