Tim Gajser na VN Švedske za predčasno osvojitev naslova

N.S., STA
07.08.2022 08:51

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda), ki je bil v soboto drugi v kvalifikacijah velike nagrade Švedske v Uddevali v elitnem razredu razred MXGP, se bo danes podal v boj za predčasno osvojitev naslova svetovnega prvaka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Gajser je prepričljivo prvi v seštevku MXGP in lahko, če se bo vse obrnilo v njegovo prid, že potrdi naslov prvaka. Njegov najbližji tekmec, Jeremy Seewer, zaostaja za 122 točk. Do konca sezone so le še štiri dirke.

To pomeni, da je v SP teoretično na voljo še 200 točk in če bi imel Gajser po koncu dirke v Uddevalli 150 točk prednosti, bi lahko že slavil naslov prvaka za letos. A bolj verjeten je scenarij, da bo na Švedskem razlika med njim in Seewerjem ostala približno enaka, odločitev o novem prvaku pa bo padla na naslednji dirki na Finskem, ki bo 14. avgusta. Lanski prvak Nizozemec Jeffrey Herlings letos zaradi poškodbe ne nastopa.

Vožnji v razredu MXGP bosta danes v Uddevalli na sporedu ob 14.15 in 17.10, v razredu MX2, Jan Pancar (KLM) je bil v kvalifikacijah peti, pa ob 13.10 in 16.15. Na prejšnji dirki SP v Belgiji je Pancar dosegel najboljšo uvrstitev doslej, iztržil je 11. mesto in na Švedsko prišel kot 12. voznik sezone v MX2 z 200 točkami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta