Tim Gajser (spet) tik pod odrom za zmagovalce

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
05.06.2022 18:11

Tim Gajser je na VN Francije tretjič zapored ostal brez stopničk, a je utrdil vodstvo v SP

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gajserjeva prednost je tako velika, da bo tudi po naslednji dirki v vsakem primeru ostal vodilni v SP.
Robert Balen

Tim Gajser nadaljuje z nizom dirk, na katerih skupno ni končal na zmagovalnem odru. Že tretjič zapored je v francoskem Erneeju ostal pod njim, drugič zapored ravno na četrtem mestu. No, če smo čisto natančni, odšel je gor, ko je prevzel rdečo številko vodilnega v skupnem seštevku. Še več; aktualni svetovni prvak je svojo prednost le še utrdil, potem ko je Maxime Renaux končal šele na osmem mestu. Zdaj ima Gajser 438 točk, 73 več od Renauxa in 99 več od zmagovalca VN Francije Jeremyja Seewerja. Z drugimi besedami; najbližja zasledovalca bi morala zmagati v treh (Renaux) oziroma štirih vožnjah (Seewer), ob tem pa Gajser ne osvojiti niti točke, da bi ga prehitela.

Tokrat je Gajser nekaj točk najbrž pustil že v kvalifikacijah, ki se jim je skupaj s še osmimi dirkači enostavno odpovedal. Razlog? Kot so sporočili iz Gajserjeve ekipe Honda, je močan sobotni popoldanski naliv spremenil progo v blatno drsalnico, na kateri je bilo nevarno voziti, nekateri dirkači so se tudi poškodovali. No, posledica odločitve je bil Gajserjev nedeljski padec. Zakaj? Ker je startni položaj izbiral med zadnjimi, je Gajser obe vožnji začel z neugodnega položaja. V prvem ovinku prve vožnje se je zato zapletel v padec z več dirkači, se moral nato prebijati iz ozadja, dlje kot do petega mesta pa ni prišel. V drugi vožnji je imel Gajser po startu manj težav in se je hitreje prebil naprej, a tudi tokrat ni mogel prav do vrha, nazadnje se je moral zadovoljiti s četrtim mestom.

Dirko je osvojil Jeremy Seewer, najboljši v prvi in drugouvrščeni v drugi vožnji, na zmagovalnem odru sta mu družbo delala še Jorge Prado in Glenn Coldenhoff.

Naslednja dirka bo že prihodnji konec tedna v nemškem Teutschentalu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta