Uefa priznala sodniško napako v četrtfinalu EP v Nemčiji

STA, A.L.
23.09.2024 20:04

Španija je tekmo dobila z 2:1 in kasneje postala evropski prvak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Evropska nogometna zveza je priznala, da je sodniška ekipa v četrtfinalu evropskega prvenstva med Španijo in Nemčijo naredila napako, ker ni dosodila enajstmetrovke domačinom po igranju z roko španskega branilca Marca Cucurelle. Odslej bo zahtevala strožjo kazen pri tovrstnih primerih.

Španski športni portal Revelo je v ponedeljek poročal, da je sodniška komisija Uefa podala analizo sojenja na EP, ki naj bi pomagala vrhunskim sodnikom v novi sezoni, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Revelo je citiral poročilo, ki pravi, da bi morala biti dosojena enajstmetrovka, ko je španski igralec Marc Cucurella v podaljšku na tekmi 5. julija v Stuttgartu, pri rezultatu 1:1, igral z roko.

Angleški sodnik Anthony Taylor ni dosodil enajstmetrovke, prav tako ni bilo posredovanja video sodnika, kar je Uefa zdaj označila za napako.

"V skladu z najnovejšimi smernicami Uefa je treba stik z roko, ki preprečuje strel na gol, strožje kaznovati in v večini primerov dosoditi enajstmetrovko, razen če je roka branilca zelo blizu telesa ali se dotika telesa," so sporočili iz Uefe.

"V tem primeru je branilec ustavil strel na gol z roko, ki ni ravno ob telesu, in tako povečal svojo maso, zato bi morala biti dosojena enajstmetrovka," še piše v poročilu Uefa.

Španija je tekmo dobila z 2:1 in kasneje postala evropski prvak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta