Uradno: Češki napadalec iz grškega Olympiacosa v Ljudski vrt. Je to napoved odhoda Žana Vipotnika?

Miha Dajčman Miha Dajčman
15.02.2023 15:45

Za Maribor bo do konca sezone (z možnostjo podaljšanja sodelovanja) igral 19-letni češki mladinski reprezentant Denis Alijagić. Preverili smo, kaj prihod novinca pomeni za status Žana Vipotnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Denis Alijagić
Nk Maribor

Danes se bo v Sloveniji zaključil prestopni rok, klubi bodo kasneje lahko registrirali le nogometaše brez pogodb. Iz NK Maribor so sporočili, da je vrste aktualnih prvakov okrepil drugi novinec to zimo, znova napadalec. Član vijoličastih je postal 19-letni Denis Alijagić, češki nogometaš, ki prihaja iz grškega Olympiacosa. Mladinski reprezentant Češke je rojen v Pragi, tja se je njegov oče preselil iz Bosne in Hercegovine, mama je Čehinja. Prve korake v nogometni šoli je naredil pri Sparti, naslednja postaja je bila Slavia, lansko poletje pa je prestopil k 47-kratnim grškim prvakom. V Pireju 188 centimetrov visoki napadalec ni igral za prvo moštvo, ampak je bil član Olympiacosa B, ki igra v drugi ligi. V tej sezoni je Čeh bosanskih korenin vpisal dva nastopa, v članskem nogometu je odigral še nekaj minut v prvi češki ligi za Slovan Liberec ter v nižjih ligah v svoji domovini. Danes se je Mariboru pridružil na treningu, za igranje v vijoličastem si je izbral številko 96. 

"Gre za fanta, ki ima značilnosti napadalca, katere smo iskali in pomeni ustrezno rešitev glede na naš slog igre. Moštvu se bo priključil takoj in zaostruje konkurenco za prihodnje tekme. Prvotni dogovor je sklenjen do konca sezone, z možnostjo nadaljnjega sodelovanja, kar smo dorekli z Olympiacosom. Vemo, kako zahtevni so prvi koraki v velikih klubih za mlade fante. Nazadnje je bil v drugi ekipi grškega prvaka in ponudila se je možnost, ki smo jo želeli izkoristiti. Denis je obetaven igralec, mladi reprezentant, marketinško zanimiv. Da smo lahko izpeljali dogovor, je njegova pogodba z Olympiacosom prekinjena, do poletja je naš član, potem pa imamo možnost sprejeti odločitev, ali skupno zgodbo nadaljujemo ali najdemo kakšno drugo rešitev," je v predstavitvi novinca na spletni strani kluba dejal športni direktor Marko Šuler.

"Zelo sem vesel, da smo uspeli najti rešitev in skleniti dogovor, da pridem v klub, ki ga poznam še iz otroštva. Ogledal sem si namreč prenosa tekem Maribor - Viktoria Plzen, všeč mi je bilo ozračje na stadionu, navijači, tudi prav posebna barva dresa. Ko sem izvedel za možnost selitve v Maribor, sem takoj sprejel izziv. V začetku sezone sem treniral s prvo ekipo Olympiacosa, nabiral dragocene izkušnje ob soigralcih, kot so James Rodriguez, Marcelo, Valbuena. Po menjavi trenerja sem bil premeščen v drugo ekipo, zdaj pa z velikim motivom začenjam novo zgodbo. Zavedam se, da me čaka velika konkurenca v moštvu, a se bom trudil po najboljših močeh in želim prispevati svoj delež k novim uspehom Maribora," so bile prve besede Alijagića za klubsko spletno stran.

Po (krilnem) napadalcu Arnelu Jakupoviću, ki je v Maribor prišel iz Domžal, je Alijagić druga okrepitev vijoličastih to zimo. Šuler je na pripravah v Turčiji, ko je vijoličaste zapustil Roko Baturina, naprej napovedal prihod enega ali dveh napadalcev, nato pa ob odhodu iz Beleka dejal, da bo novo moč zagotovo poiskal v primeru prodaje Žana Vipotnika, za katerega vlada zanimanje v tujini. Preverili smo, če prihod Alijagića pomeni slovo Konjičana od Ljudskega vrta, pri Mariboru pa so nam zagotovili, da prvi strelec moštva ostaja član 16-kratnih državnih prvakov, ki se bodo v nedeljo pomerili z Olimpijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta