Uradno: Napadalec iz Slonokoščene obale podpisal za Maribor

M.D.
02.02.2024 00:03

Na pripravah v Turčiji je Etienne Beugre prepričal strokovni štab in športnega direktorja vijoličastih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grega Wernig

"Etienne Beugre ostaja v vijoličastem, po prikazanem je prepričal strokovno vodstvo in se nam bo pridružil kot polnopravni član. 23-letni napadalec iz Slonokoščene obale si je izbral dres s številko 13, podpisal pa je pogodbo, veljavno do poletja 2025. Gre za prestop iz kluba AS Denguele, pri katerem je bila plačana manjša odškodnina. Z določenimi odstotki ob nadaljnji prodaji," so nekaj pred polnočjo sporočili iz NK Maribor.

Že nekaj dni je bilo jasno, da so pri Mariboru zadovoljni s prikazanim Afričana na preizkušnji v Beleku, toda z uradno potrditvijo prestopa so čakali. Po četrtkovih tekmah, na obeh je Beugre igral okoli 25 minut, nam je trener Maribora Ante Šimundža dejal: "Menim - športni direktor se je s tem strinjal -, da je fant, ki nam prinaša nekaj drugačnega, nekaj, česar nimamo. Verjamem, da se bo zgodba iztekla pozitivno." S temi besedami je nakazal, da bo 23-letni napadalec kmalu postal tudi uradni član 16-kratnih slovenskih državnih prvakov. S Šimundžo smo govorili tudi o komunikaciji z nogometašem iz Slonokoščene obale, ki še ne govori angleško.

(ODZIVI) Beležka iz Beleka: Šimundža v Turčiji vzpostavil red in disciplino, s Šulerjem delita mnenje o Beugreju

Kaj je o kadrovanju v tem prestopnem roku za spletno stran kluba povedal športni direktor Marko Šuler? "Večina zadev je dorečenih, ob zaključku aktivnosti v Turčiji pa je zadnja novica, da Etienne Beugre ostaja z nami. Dokončno so urejene zadeve in napadalec, ki je bil z nami v prejšnjih dneh, se nam bo pridružil kot polnopravni član. Potrdil je zmožnosti, sklenili smo dogovor. Etienne po pripravah v Turčiji odhaja domov in, kot je bilo načrtovano že prej, je pridobivanje ustreznih dovoljenj že v teku, tako da bo v kratkem času znova z moštvom v Mariboru," je razložil Korošec. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta