Zimske priprave vijoličastih: V Turčijo prispel afriški napadalec, Žinič domov, Vidaković se seli v Švico

M.D.
22.01.2024 12:28

V Belek je na preizkušnjo k Mariboru prišel 23-letnik iz Slonokoščene obale. Vijoličasti so potrdili odhod Vladana Vidakovića ter vrnitev Andraža Žiniča v Slovenijo zaradi poškodbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Z Mariborom na pripravah v Beleku odslej trenira tudi Etienne Beugre, 23-letni napadalec iz Slonokoščene obale. "Ob prvi selitvi na evropska tla prihaja z učinkovito popotnico iz domovine, v tamkajšnjem prvoligaškem tekmovanju je v polovici sezone odigral trinajst tekem za moštvo As Denguele in dosegel sedem golov. V prihodnjih dneh bo Beugre (195 cm, 83 kg) na treningih in tekmah skušal potrditi priporočila, pridobiti zaupnico strokovnega vodstva ter potrditi sklenitev pogodbe," so zapisali na spletni strani kluba z Mladinske 29.

Zaradi poškodbe ahilove tetive priprav v Turčiji ne bo nadaljeval desni bočni branilec Andraž Žinić, ki se danes vrača v domovino. Na tem igralnem mestu imajo Mariborčani težavo, saj po poškodbi okreva tudi kapetan Martin Milec, nekaj zdravstvenih težav pa je imel v minulih dneh tudi Pijus Širvys, ki je v Ljudski vrt to zimo prišel iz Litve. Vrzel ob desni stranski črti bo dopolnil 17-letni mladinec Anej Lorbek, ki je že igral na pripravljalni tekmi z Nafto. 

"Tukaj so pogoji odlični, res sem se veselil priprav, a sem žal staknil lažjo poškodbo, za katero se je izkazalo, da je nekoliko resnejše narave in bo zahtevala čas za okrevanje. Po vrnitvi sledi počitek, nato bom začel s terapijami, da se doma znova lahko vrnem v trenažni proces. Težko je že zdaj opredeliti, kako dolgo bo trajala nova odsotnost, saj sem že prej moral izpustiti teden vadbe. Po prvih ocenah me čaka 14 dni mirovanja, vmes bom opravljal vaje, da bi potem lažje prenašal aktivnosti z večjimi obremenitvami. Fantom želim uspešno nadaljevanje priprav, da izkoristijo preostanek bivanja v Turčiji na najboljši način, se še bolj povežejo med seboj in da bomo potem na igrišču delovala kot usklajena celota,” je pred odhodom iz hotela Susesi za spletno stran kluba dejal osmoljenec dosedanjega dela priprav Žinič.

Danes so Mariborčani potrdili tudi prestop Vladana Vidakovića v Švico. Srbski vezist bo kariero nadaljeval pri tamkajšnjem prvoligašu Yverdon-Sport FC. "Konkurenca v zvezni vrsti je precejšnja, poiskali smo rešitev in sklenili dogovor s švicarskim klubom. Dogovorili smo se za prestop, pri katerem bomo udeleženi z odstotki ob nadaljnji prodaji. Vladanu se zahvaljujemo za trud v skupnem obdobju in želimo, da naredi korak naprej v karieri v drugem okolju," je o prestopu povedal športni direktor Marko Šuler.

Danes ob 15. uri po slovenskem času se bodo Mariborčani na prvi pripravljalni tekmi v Turčiji pomerili s Trenčinom, peto ekipo slovaškega prvenstva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta