V dvorani Tabor bo vrhunske odbojke na pretek

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
20.09.2024 05:01

Na že 36. Skerbinjekovem memorialu bodo ob ekipi i-Venta Maribor igrali serijski slovenski in hrvaški prvaki ter ena najboljših italijanskih ekip

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčani se bodo s prenovljeno igralsko zasedbo predstavili domači publiki.
Sašo Bizjak

Tridnevno praznovanje ob stoletnici odbojke v Mariboru in Sloveniji se bo v dvorani Tabor začelo danes ob 17. uri z otvoritvijo razstave o zgodovini tega športa v štajerski prestolnici, nadaljevalo srečanje nekdanjih odbojkarjev in odbojkaric obeh mariborskih klubov, s tekmo znanih Mariborčanov in podjetnikov, in ob 19. uri z revijalno tekmo med ekipama i-Venta in ACH Ljubljana, ki bo uvod v dvodnevni že 36. memorial v spomin na velikana mariborske, slovenske in jugoslovanske odbojke, Vlada Skerbinjeka.  

Privržencem odbojke se oba dneva obetajo vrhunske igre. To poudarja tudi trener mariborske ekipe Sebastijan Škorc, ki mu gre največ zaslug, da so se trije ugledni klubi odzvali povabilu na turnir: "Na tekmi proti ACH in tudi na turnirju se bomo predstavili s pomlajeno igralsko zasedbo. V njej so tudi štirje odbojkarji, ki so na nedavnem turnirju v Murski Soboti, na katerem smo zmagali, prvič zaigrali za našo ekipo, domala polovica odbojkarjev pa bo prvič igrala proti tako uglednim in kakovostnim tekmecem, kar bo zanje veliko doživetje. Želim, da bi naši fantje prikazali čim boljšo igro, z njo potrdili trdo delo v pripravljalnem obdobju, se česa naučili in da bi gledalci ne glede na rezultat zadovoljni zapuščali dvorano Tabor." ​Dotaknil se je še gostujočih ekip - zanimivo, kar dve vodita Mariborčana, Matjaž Hafner ACH Ljubljana in Radovan Gačić Mladost Zagreb.  

Trener Sebastijan Škorc, predsednik kluba Milan Kuster in podpredsednik Gregor Prišenk
Sašo Bizjak

"ACH je ekipa slovenskih in tujih reprezentantov, zanj igrata tudi olimpijca iz Pariza, Jani Kovačič in Sašo Štalekar. Ljubljančani so serijski slovenski prvaki, večina odbojkarjev je že okusila igranje v ligi prvakov. Ekipa Mladosti je prav tako serijska prvakinja Hrvaške, tudi v nekdanji Jugoslaviji je osvajala naslove prvaka, zanj so v različnih obdobjih igrali Adi Urnaut in njegova sinova Andrej in Matjaž, Sergeja Lorber Fijok pa je z žensko vrsto Mladosti osvojila evropsko ligo. Zagrebčani, ki imajo izkušnje z igranjem v ligi prvakov, so sestavili izjemno kakovostno ekipo z nekaj hrvaškimi reprezentanti in reprezentanti tujih držav. Pallavolo Padova igra v najkakovostnejši ligi na svetu, v ekipi je tudi olimpijec iz Pariza, Luca Porro, v sezoni 2020/21 pa je majico kluba nosil Tonček Štern. Počaščeni smo, da se je tako ugledna ekipa odzvala na naše povabilo." 

Spored Skerbinjekovega memoriala - jutri ob 16. uri: ACH - Mladost, ob 19. uri: i-Vent - Padova; v nedeljo ob 14. uri: tekma za 3. mesto, ob 16.30 za prvo. 

Kapetan Žiga Donik je ostal zvest mariborskemu klubu.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta