V Lukni bo danes spet vroče: Mariborčanke za podaljšanje finalne serije potrebujejo zmago

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
26.04.2024 05:31

V četrti finalni tekmi državnega prvenstva se bosta ob 18. uri udarile odbojkarice Nove KBM Branika Maribor in Calcita Kamnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uspešna igra v bloku je lahko odločilna za končni uspeh.
Zdravko Primožič/FPA

Zadnje štiri tekme med odbojkaricami Nove KBM Branika in Calcita so se končale z rezultatom 3:2. Najprej so Mariborčanke zmagale v finalu pokalnega tekmovanja v Kopru, nato so Kamničanki dobile dve finalni tekmi državnega prvenstva, prvo v Kamniku in drugo v Mariboru, v tretji finalni tekmi pa so v Kamniku zmagale Mariborčanke. Na vrsti je četrta finalna tekma, sodeč po zadnjih rezultatih, se obeta nov vroč obračun. Če zmagajo Štajerke, bo peta, odločilna tekma v ponedeljek ob 18. uri v Kamniku, če zmagajo Gorenjke, je prvenstva konec. Mariborčanke naskakujejo 17. zvezdico, Kamničanke 8., peto zapored. Vstopnine ni.

Tali Lekše je v zadnjih tekmah med najučinkovitejšimi v vrsti bankirk.
Zdravko Primožič/FPA

"Nič ne bom imel proti, če bo rezultat tekme v Lukni 3:2 za nas, pomembno je, da zmagamo in nadaljujemo boj za naslov prvakinj, ki nam iz rok polzi že od sezone 2018/19, ko smo osvojili zadnjega. Potem ko smo po dveh finalnih tekmah v zmagah zaostajali 0:2, smo na tretji pokazali, da se z njimi lahko enakovredno kosamo in da je kakovost ekip primerljiva," je pojasnil trener Nove KBM Branika Žiga Kos. "V torek v Kamniku nas je v boju za naslov ohranjala le zmaga, s takšno miselnostjo so se je dekleta tudi lotila, podobno bo tudi tokrat v Lukni. Zato spet razmišljamo zgolj o zmagi, ki nam odpira pot do naslova prvakinj," dodaja.

Mariborske odbojkarice so na tretji finalni tekmi povedle 2:0 v nizih in kazalo je, da jim je pot do zmage odprta, toda Gorenjke so rezultat izenačile in o zmagi je odločal peti niz. "Tudi ko so tekmice izenačile rezultat v nizih, sem verjel v našo zmago. Dekleta so v odločilnem nizu zaigrala vrhunsko in za tako igro bila nagrajena. Tekma je tudi pokazala, da je igra ekip valovita, da se v pojavljajo tudi slabi trenutki, kar potrjuje izenačenost," je prepričan strateg bankirk.

Ko se zmaguje, je na igrišču tudi veselo.
Zdravko Primožič/FPA

Tretja finalna tekma je potrdila, da je mariborske odbojkarice, če dobro sprejemajo, agresivno izvajajo servise in uspešno igrajo v blok obrambi, težko premagati. "Po tekmi sem bil z igro deklet zelo zadovoljen, odločilna za zmago je bila ekipna igra. Ta mora biti v ospredju tudi na četrti tekmi, čeprav bom vesel, če bo katera od igralk izstopala, imela svoj dan, kot ga je denimo Iza Mlakar, ki je tekmo v Kamniku končala s kar 37 točkami in dokazala, kako pomembna igralka je za naš klub," je Korošici na dušo popihal Kos, ki upa tudi na pomoč navijačev. "Na drugi finalni tekmi v Lukni se je jih je zbralo blizu tisoč, bili so zelo bučni in prispevali velik delež k temu, da je zmaga ostala v Mariboru."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta