Veliko tekem in dosti golov: V kakšni formi so slovenski nogometni reprezentanti?

Miha Dajčman Miha Dajčman
09.11.2020 07:01

Člani slovenske nogometne reprezentance na priprave za odločilne tekme v ligi narodov, še sinoči so nekateri med njimi branili klubske barve

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Edina šibka točka Jana Oblaka so enajstmetrovke.
EPA

Ekipa selektorja Matjaža Keka bo v novembrski reprezentančni akciji okrepljena, po ogrevalni prijateljski tekmi z Azerbajdžanom v sredo v Stožicah bo v nedeljo v Ljubljani proti Kosovu in v sredo, 18. novembra, v Atenah proti Grčiji branila prvo mesto v skupini C3 lige narodov. Večina ključnih reprezentantov v klubih redno igra.

V dobri formi na zbor prihaja Jan Oblak, njegov Atletico Madrid je v soboto z visokih 4:0 nadigral Getafe, Madridčani so na tretjem mestu la lige, a imajo dve tekmi manj od prvega Real Sociedada. V prvenstvu je Škofjeločan na sedmih tekmah prejel le dva gola, manj uspešen je v ligi prvakov, kjer je bil na treh obračunih premagan sedemkrat. Med tednom je z ekipo remiziral v Moskvi pri Lokomotivi. Čeprav je najvrednejši vratar na svetu po podatkih Transfermarkta, mu že šestnajstič zapored ni uspelo ubraniti enajstmetrovke.

​Soči Mihe Mevlje, osrednjega branilca Kekove čete, je po 14 krogih na petem mestu ruske prve lige, v petek je z zadnjeuvrščeno Ufo, katere člana sta tudi Bojan Jokić in Lovro Bizjak, ki tokrat nista vpoklicana, le remiziral. Je pa visokorasli Primorec s tremi goli tretji strelec kluba v prvenstvu. Težave z napadalci Juventusa je imel med tednom Miha Blažič, branilec Ferencvaroša, zeleno-beli so prejeli štiri gole, v madžarskem prvenstvu pa so na prvem mestu. Tudi po zaslugi 27-letnika. Večje težave kot na mestu osrednjega branilca bo imel selektor z izbiro bočnih branilcev, Petar Stojanović denimo minuli teden ni igral za zagrebški Dinamo v ligi in v Evropi, a tega so slovenski selektorji v zadnjih letih navajeni.

V reprezentanco se vrača Josip Iličić. Proti Liverpoolu v ligi prvakov in Interju v serie A ni zaigral za Atalanto. Po povratku na zelenice je sicer petkrat oblekel črno-modri dres, a ni navdušil trenerja Giana Piera Gasperinija. Morda bodo igralne minute proti Azerbajdžanu najbolj dele prav Kranjčanu, da najde formo iz začetka leta. Jasmin Kurtić je ob remiju njegove Parme proti Fiorentini odigral celotno srečanje, redno v Švici igra tudi Sandi Lovrić, ki bo v novi akciji morda prvič zaigral z Iličićem in še enim povratnikom, Miho Zajcem. Tudi on za Genovo v Italiji kopiči igralne minute, a po težavah s koronavirusom pred tedni celotno moštvo ni v formi.

Benjamin Verbič je med tednom vpisal asistenco ob porazu kijevskega Dinama proti Barceloni v ligi prvakov, ob včerajšnjem visokem porazu v ligi proti Šahtarju pa je bil na igrišču dobro uro. Pri Sportingu je po dveh golih in dveh asistencah Andraž Šporar znova opozoril nase, zeleno-beli so se povzpeli na vrh ligaške lestvice. Od 16. oktobra, ko se je začela arabska liga, je Tim Matavž na štirih tekmah za Al Wahdo dosegel tri gole. V odlični formi je še naprej Damjan Bohar, ki je na Hrvaškem pred dnevi navdušil z evrogolom iz prostega strela. V drugi španski ligi pa forme iz zadnje reprezentančne akcije ni ponovil Haris Vučkić, na sedmih tekmah ni dosegel gola.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta