(VIDEO) Anže Kopitar s hat-trickom odprl sezono v ligi NHL

STA, M.R.
11.10.2024 07:45

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je izjemno začel svojo 19. sezono severnoameriške lige NHL. Kapetan kraljev je namreč pri zmagi Los Angeles Kings v gosteh s 3:1 nad Buffalo Sabres prispeval vse tri zadetke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anže Kopitar je tako zadel za zmago Los Angelesa.
Perry Nelson-USA TODAY Sports

Anže Kopitar je hat-trick dosegel v zadnji tretjini. Izkazal se je tudi vratar Darcy Kuemper, ki je zaustavil 32 strelov. Kralji, pri katerih je zaradi zlomljenega gležnja manjkal izkušeni branilec Drew Doughty, so silovito odprli novo sezono NHL z gostovanjem v Buffalu.

Potem ko je uvodna tretjina minila brez zadetkov, so gostitelji povedli v drugi tretjini, ko je zadel Alex Tuch.

Nato pa so kralji zrežirali preobrat, glavno vlogo pa je odigral izkušeni, 37-letni Slovenec. Najprej je Kopitar že po 13 sekundah v tretji tretjini izenačil na 1:1. Nato je dosegel gol za za prednost z igralcem več 1:38 minute pred koncem tekme, za piko na i in hat-trick pa je nato zadel še v prazno mrežo.

"Danes smo Darcyju (Kuemperju, vratarju, op. STA) pustili preveč akcije in pokazal je nekaj res izjemnih obramb. Brez dvoma nas je on držal v igri prvih 40 minut, na koncu nam je uspelo priboriti zmago tudi njemu v zahvalo," je uvodoma za LA Kings Insider dejal Kopitar.

Anže Kopitar
Timothy T. Ludwig-Imagn Images

Kot je dodal, so kralji srečo našli v zadnji tretjini. "Čeprav naša igra ni bila niti približno tako ostra, kot smo si želeli, smo v zadnji tretjini na gostovanju zaostajali za en gol. Odigrali smo nekaj pripravljalnih tekem, to je bila naša prva tako imenovana 'prava' tekma, in skušali smo najti nekaj, kar bi delovalo. In že en sam strel lahko spremeni potek tekme in k sreči smo našli ta zagon v tretji tretjini," je še dejal junak večera.

Kopitar je doslej na 18 uvodnih tekmah sezone zbral že 26 točk, zaradi česar je vodilni še dejavni igralec lige NHL in ima za zdaj dve točki prednosti pred Aleksandrom Ovečkinom, ki bo v soboto odprl sezono z Washington Capitals.

Kralji se bodo na drugi tekmi sezone pomerili z Boston Bruins. Tekma bo v soboto ob 19. uri po srednjeevropskem času.

Dvakrat zadel tudi Mark Kastelic

Na preostalih današnjih dvobojih so do druge zmage prišli hokejisti Utaha in St. Louisa, medtem ko je po dveh slavjih v Evropi tokrat New Jersey na domačem ledu klonil proti Torontu z 2:4. Gol in podajo je za javorjeve liste dosegel Steve Lorentz.

Utah je v gosteh po podaljšku ugnal New York Islanders. Otočani so povedli ob koncu 58. minute s 4:3, a je vsega 13 sekund kasneje izenačil Josh Doan in izsilil podaljšek. Tega je s svojim drugim golom na tekmi odločil Dylan Guenther po 138 sekundah.

Mark Kastelic in Nikita Zadorov
Bob DeChiara-Imagn Images

Tudi St. Louis je ob Utahu dobil prvi dve tekmi sezone. Po podaljšku je ugnal San Jose s 5:4. Morski psi so sicer vodili že s 4:1, tudi na krilih prvega izbora na naboru za letošnjo sezono Macklina Celebrinija, ki je na debiju v NHL dosegel gol za 1:0 ter nato še podal pri drugem. Toda St. Louis je v zadnji tretjini pripravil preobrat in zadel trikrat zapovrstjo za 4:4, delo pa je po 45 sekundah podaljška dokončal Brayden Schenn.

Domačih zmag so se veselile ekipe Bostona, Ottawe in Minnesote. Slednja je s 3:2 ugnala Columbus, Ottawa pa je bila boljša od prvakov Floride s 3:1 in jim prizadejala prvi poraz na začetku rednega dela.

Hokejisti Bostona so bili s 6:4 boljši od Montreala, dvakrat pa je za svoje novo moštvo kosmatincev zadel Mark Kastelic, hokejist slovenskega rodu, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Eda Kastelica.

V gosteh je za uvod sezone do zmage prišel Dallas proti Nashvillu (4:3), Pittsburgh pa je po visokem porazu v uvodnem krogu tokrat s 6:3 premagal Detroit.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta