Ne počnite te napake: S pravilnim shranjevanjem bo čebula ostala sveža tudi 6 mesecev

D.Ži
11.10.2024 10:07

Plastična vrečka zagotovo ni dobra izbira, niti shranjevanje v bližini vročih kuhalnih površin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Strokovnjaki se strinjajo, da je za shranjevanje čebule najboljša klet ali garaža.
Profimedia

Čebula ima razmeroma dolg rok trajanja, vendar ga lahko še podaljšamo na šest mesecev, če jo hranimo v temnem, hladnem, suhem in zračnem prostoru.

Čeprav v večini gospodinjstev ljudje hrano, ki ji želijo podaljšati rok trajanja, dajejo v hladilnik, to za čebulo ni pametna ideja. V hladnem in vlažnem okolju hladilnika se bo čebula čez čas zmehčala in začela kvariti.

Čebulo pogosto shranjujemo tudi v kuhinjskih omaricah – ni slaba ideja, če izberete prostor, ki je stran od štedilnika in pečice. V nasprotnem primeru bodo nenadne spremembe temperature okoli štedilnika in pečice negativno vplivale na stabilnost čebule.

Hladno, zračno okolje in papirnata vrečka so dober način, kako čebuli podaljšati obstojnost. 
Profimedia

Strokovnjaki se strinjajo, da je za shranjevanje čebule najboljša klet ali garaža – ob pravilnem shranjevanju bo sveža ostala tudi do šest mesecev.

Ko najdete primerno lokacijo, je pomembno, da čebulo odstranite iz embalaže, kot so plastična folija, vrečke in mreže. Čebule ni priporočljivo hraniti v zaprti plastični embalaži, ker se bo hitro začela kvariti.

Plastične vrečke omogočajo zadrževanje vlage, kar lahko privede do razvoja plesni ali gnilobe. Namesto tega je čebulo najbolje preložiti v košaro ali papirnato vrečko, da lahko okoli nje normalno kroži zrak.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta