(VIDEO in FOTO) Sprejem za vijoličaste pred Ljudskim vrtom, Maribor slavi šestnajsti naslov državnih prvakov

Miha Dajčman Miha Dajčman
22.05.2022 23:56

Maribor si je z zmago s 3:1 proti Muri na Fazaneriji v zadnjem krogu prve lige zagotovil šestnajsti naslov državnih prvakov, vijoličaste je pred Ljudskim vrtom po vrnitvi iz Murske Sobote pričakalo nekaj sto ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Državni prvaki so se z gostovanja v Prekmurju vrnili okoli 22.30, pred Ljudskim vrtom pa jih je pričakalo nekaj sto zvestih navijačev. Na južni ploščadi Ljudskega vrta so se pristaši vijoličastih med slavjem pomešali med svoje junake, ki so po letu 2019 lovoriko za naslov državnih prvakov vrnili v vitrine kluba na Mladinski 29.

Obračun Mure in Maribora si je na Fazaneriji ogledalo več kot 4600 ljudi, za navijače vijoličastih pa je bilo namenjenih okoli 600 vstopnic, zato je veliko Štajercev ostalo pred vrati stadiona v Murski Soboti. Varovanci Radovana Karanovića so z goli Roka Kronavetra, Martina Milca in Ognjena Mudrinskega ter po avtogolu Nemanje Mitrovića slavili s 3:1 in potrdili prvo mesto na lestvici. Po koncu obračuna so navijači Maribora podali na zelenico Fazanerije, od koder pa so se morali po neredih vrniti proti vzhodni tribuni stadiona. Dvig pokala za naslov državnih prvakov so morali pristaši Mariborčanov spremljati z razdalje.

Igor Napast
Igor Napast
Igor Napast
Igor Napast
Igor Napast
Igor Napast

Več o tekmi na vecer.com/sport ter v ponedeljkovem Večeru

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta