Vijol'čne novičke iz Beleka: Dron na treningu Maribora, Širvys prejel nagrado in kakšen je urnik nogometašev

Mida
30.01.2024 19:25

Nič nam ne uide; s priprav NK Maribor prinašamo kratke novice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marcos Tavares je v Belek prispel v ponedeljek.
Miha Dajčman

Natrpan urnik na pripravah

Izvedeli smo, kakšen je urnik nogometašev na pripravah v Beleku. Čas za zajtrk imajo nogometaši med 7.30 in 8. uro. Ob 9.15 sledi odhod na trening, ki traja med 9.30 in 11. uro. Skupno kosilo imajo igralci ob 12.30, prav tako gredo skupaj na večerjo ob 19. uri. Če je na sporedu popoldanski trening, ta traja med 15.30 in 17. uro. Če se dopoldanski trening začne ob 11. uri, je popoldanski na sporedu ob 17. uri. Ob 22.30 morajo biti nogometaši v sobah.

Širvys najboljši v Litvi

Novinec v vijoličastem, bočni branilec Pijus Širvys, je med pripravami v Beleku izvedel, da je bil v domovini izbran za najboljšega igralca litovskega prvenstva v letu 2023, ko je v majici Panevezysa dosegel sedem zadetkov in prispeval šest asistenc. "Zelo pomemben dan v moji karieri, res lep trenutek. Vesel sem in ponosen, da sem postal najboljši igralec litovske lige," je dejal za klubsko spletno stran. V izboru za najboljšega nogometaša iz Litve je Širvysa prehitel igralec Olimpije Justas Lasickas. 

Dron na treningih Maribora

Treningi so pod drobnogledom tudi za kasnejše analize opravljenega. Nad igriščem športnega centra Susesi, kjer trenirajo Mariborčani, smo opazili dron. Izvedeli smo, da z napravo upravljal analitik Luka Pintarič, ki v klubu deluje od novembra, sicer pa je vodja nogometne šole NK Tabor Maribor.

Sprememba tekmeca

Vijoličaste v Turčiji čakata še dva obračuna, oba v četrtek. Mariborčani bi se morali v četrtek najprej pomeriti z Rakowom, a so Poljaki obračun odpovedali zaradi poškodb v svoji zasedbi. Novega nasprotnika ni bilo lahko poiskati, so sporočili iz NK Maribor, za obračun so se dogovorili z uzbekistansko ekipo Termez Surkhon. Prva četrtkova tekma, z Uzbekistanci, bo ob 11. uri (po slovenskem času), dvoboj s Tuzla City sledi ob 17. uri. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta