Vijoličasti pred gostovanjem Kopra in reprezentančnim premorom: Moramo zmagati

Miha Dajčman Miha Dajčman
16.03.2024 07:01

Jutri ob 17.30 v Ljudskem vrtu v 27. krogu prve lige gostuje spomladi neprepričjiv Koper, ki pa ga Mariborčani v tej sezoni še niso premagali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maks Barišić je bil jeseni član Kopra, nocoj pa se bo prvič v karieri zoperstavil matičnemu klubu.
Andrej Petelinšek

Na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom, ki prinaša dva tedna brez prvoligaškega nogometa, se bodo vijoličasti pomerili s Koprom, ki vse bolj izgublja stik z vrhom lestvice. V tej sezoni so Mariborčani v Ljudskem vrtu proti kanarčkom klonili z 0:1, ko je bil trener Primorcev še Zoran Zeljković, na decembrskem obračunu na Bonifiki pa je bil izid 3:3. Pod vodstvom Aleksandra Radosavljevića je Koper med tednom, ko so bili vijoličasti zaradi prestavitve večnega derbija prosti, z 1:3 izgubili proti Celju.

"Imeli smo sicer več časa za pripravo na tekmo, a ti podatki so zame zanemarljivi. Tudi v prejšnjem krogu smo igrali po treh dneh, Celje ni imelo vmesne pokalne preizkušnje, pa smo bili fizično na višji ravni od tekmecev v drugem polčasu. Zdaj so vse misli pri Kopru, po porazu bodo naši nedeljski gostje želeli iskati boljše izhodišče za nadaljevanje, toda upam in verjamem, da bomo uspešnejši," je pred obračunom s Primorci dejal trener Maribora Ante Šimundža.

Bergsen ostaja prva menjava

Veseli ga, da se po po poškodbah vračajo nekateri nogometaši, še vedno pa je za nastop vprašljiv vratar Ažbe Jug, čigar odsotnost se je na zadnjih tekmah občutno poznala. "Udeležba na treningih je številčnejša, s polno obremenitvijo je zdaj v delovnem procesu 25 igralcev. Ogromno je individualnega dela, različnih aktivnosti. Priprave potekajo po načrtih, tudi Ažbe se je priključil moštvu. Pred nami je še sobotni trening, zaključni del priprav in počakali bomo, ali bo nared za nastop. Ne bomo pa prehitevali z njegovo vrnitvijo, saj je zdravje na prvem mestu. Če Jug ne bo mogel, bo branil Menno Bergsen," je dejal Šimundža in po vprašanju, ali bi med vratnicama namesto Nizozemca, ki je na zadnjih tekmah storil nekaj napak, lahko stal Marko Zalokar, izkazal podporo Bergsnu.

Jeseni je v Ljudskem vrtu slavil Koper, na Bonifiki pa se je končalo z remijem 3:3.
Andrej Petelinšek

Koper se je po odhodu Zeljkovića spremenil, pod vodstvom Radosavljevića pa še ne kaže iger na nivoju z začetka sezone. "Spoštujemo vsakega nasprotnika v ligi. Vemo, kaj želijo in kaj počnejo Koprčani. Imajo hitre prehode, a posegajo tudi po kontinuiranem napadu s precej udarci z razdalje. Toda njihovo glavno orožje so protinapadi in polprotinapadi. V dvoboj gremo s spoštovanjem, a tudi z ustrezno mero samozavesti. Skušali bomo storiti vse, da bomo mi tisti, ki bomo prišli do zmage," je odločen Šimundža.

Recept? Čvrsti in dobro postavljeni

"Med tednom nismo imeli tekme, tako da smo imeli veliko časa, da smo se pripravili na Koper. Vemo, kaj pričakovati, imamo izkušnje s prejšnjih tekem proti njim, ko pa rezultatsko nismo bili uspešni. Čaka nas zelo zahtevna tekma, morali bomo biti čvrsti in fizično dobro postavljeni pri vsaki žogi. To bo zahtevna tekma, ki jo moramo dobiti," pa pravi zvezni nogometaš Maribora Jan Repas. Tako trener kot kreator igre Maribora sta izpostavila nevarnost Kopra iz protinapadov ter hitrost in kakovost igralcev z Obale. 

"To bo zahtevna tekma, ki jo moramo dobiti," pravi Jan Repas.
Andrej Petelinšek

Če so točkovne razlike med ekipami v zgornjem delu opazne, pa se vse bolj zapleta v boju za obstanek. Pestro dogajanje v prvi ligi je komentiral tudi Repas. "Dejansko se je v enem tednu vse spremenilo, zdaj so tri, štiri ekipe v coni obstanka. Zagotovo bo zanimivo vse do konca, vendar se sami ne oziramo tja, ampak gledamo trenutno proti vrhu lestvice, tisti spodaj se bodo že potolkli med seboj. Zanimivo bo. Zgoraj? Smo v velikem točkovnem zaostanku, težko bo. Videli smo, da so Celjani tudi proti Kopru odigrali dobro tekmo in zmagali. Zdi se mi, da se bo težko priključiti do prvega mesta, vsekakor pa gremo v vsaki tekmi na zmago in bomo skušali čim prej in čim bližje vrhu lestvice," še pravi Repas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta