Vijoličasti pred reprezentančnim premorom na obisk k nekdanjemu šefu

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.03.2023 07:01

Pred reprezentančnim odmorom Maribor danes ob 15. uri ob Kamniški Bistrici proti Radomljam, derbi kroga jutri na Fazaneriji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arnel Jakupović se bo danes vrnil na znano igrišče v Domžale.
Foto: Robert Balen

Po sredini zmagi Maribora nad Bravom je bil trener vijoličastih Damir Krznar jezen zaradi odnosa in igre svojih nogometašev v drugem polčasu, ko so skoraj zapravili tri gole prednosti. "Vzamemo le točke, druge zadeve s tekme v Ljubljani gredo v pozabo. Nekdo bo ob mojih besedah rekel, kaj pa bi ta rad, saj so osvojili tri točke. Drži, a zagotovo me je razjezil način, kako smo igrali v drugem polčasu. Z igralci sem se pogovoril, česa takšnega ne želim več videti," je pred današnjim gostovanjem ob Kamniški Bistrici dejal 50-letni Hrvat.

Radomlje so pod vodstvom novega trenerja Oliverja Bogatinova, nekdanjega športnega direktorja Maribora, le enkrat izgubile na sedmih tekmah, s tremi zmagami v spomladanskem delu sezone so se povzpele na sedmo mesto prvenstvene lestvice. "Čaka nas zelo zahtevna tekma. Iz več razlogov. Najprej zaradi utrujenosti, saj zaradi rezultatskega zapleta nismo uspeli prej zamenjati nekaterih najbolj obremenjenih posameznikov. Gre za zadnjo tekmo pred prekinitvijo prvenstva, ko misli že začenjajo uhajati h krajšem premoru. Je pa dobrodošlo spoznanje, da se vračajo Josip Iličić, Martin Milec in Žan Vipotnik. Alibijev ni. Prav zaradi tega, ker gre za zadnjo tekmo pred premorom, je treba porabiti zadnje atome moči. Samo v takšni podobi smo lahko uspešni. Ko se zanašaš le na znanje, izkušnje in grb, se ne konča dobro. Moramo imeti visoko vnemo in zmagati," pravi Krznar.

Derbi kroga bo jutri ob 17.30 na Fazaneriji, v Murski Soboti se bosta pomerila Mura in Olimpija. "Olimpija ima fantastično sezono, igralci so samozavestni in imajo kakovost. To vse drži, imajo pa tudi slabosti. To je s pravim načrtom za tekmo pokazalo že nekaj ekip. Pri nas bo verjetno podobno, vprašanje je le, koliko časa lahko to zdržimo. To bo eden ključnih trenutkov tekme. Izpolniti moramo načrt v prvem polčasu in videti, kaj se bo zgodilo naprej," pred dvobojem z Ljubljančani trener murašev Dejan Grabić, ki je v preteklem krogu proti Kopru doživel prvi poraz na klopi črno-belih.

Arhivska fotografija
Igor Napast

Na tiskovni konferenci Olimpije pred gostovanjem v Prekmurju se je trener zeleno-belih Albert Riera (znova) ukvarjal tudi z drugimi temami, ne le z Muro. Portal Sportklub je poročal, da se je na udaru Španca tokrat znašel Senijad Ibričić, ki je v začetku tedna Riero v pogovoru za Ekipo označil za ljubljanskega klovna. Tudi v sredo v Celju, ko so Ljubljančani slavili z 1:0, ni bilo vse po željah Riere, saj Celjani niso takoj ugodili zahtevi trenerske ekipe zeleno-belih po dodatni sobi na stadionu. Navijače vodilne ekipe lige pa lahko veseli vest, da Svit Sešlar, ki je tekmo na stadionu Z'dežele v bolečinah končal že v prvem polčasu, ni poškodovan.

Pari 28. kroga I. SNL - danes ob 15. uri: Radomlje - Maribor, ob 17.30: Celje - Domžale; jutri ob 13. uri: Bravo - Gorica, ob 15. uri: Tabor - Koper, ob 17.30: Mura - Olimpija. (mida)

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta