Zaradi sankcij Uefe Olimpiji grozi odvzem točk? Barišić: Klub vse obveznosti plačuje sproti

M.D.
06.10.2022 09:58

Športni dnevnik Ekipa poroča, da bo NZS po navodilih Uefe vodilnemu moštvu na lestvici odvzela vsaj dve točki, morda pa celo devet točk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometaši Olimpije so trenutno z naskokom najboljše moštvo v prvi ligi. 
Luka Cjuha/Dnevnik

Po enajstih krogih prve lige se je zdelo, da Olimpija nima resnega tekmeca v boju za naslov prvaka, saj so Ljubljančani z desetimi zmagami in le enim porazom kar osem točk pred prvimi zasledovalci Celjani, Koper zaostaja devet točk, četrti Maribor še štiri več. Takšnega uvoda v sezono zeleno-belih po pretresih v pripravljalnem delu, ko je vodstvo kluba odslovilo priljubljenega trenerja Roberta Prosinečkega in športnega direktorja Mladena Rudonjo, ni pričakoval nihče. Toda Albert Riera, za katerega je to prva samostojna trenerska izkušnja, je sestavil homogeno moštvo brez prave konkurence. Zaenkrat.

Danes je namreč odjeknila vest, objavil jo je športni dnevnik Ekipa, da po vseh neplačanih obveznosti in dolgovih, ti so se nakopičili po prekinitvi pogodb s trenerji in igralci, Evropska nogometne zveza (Uefa) za nepravilnosti odreja sankcije zoper Olimpijo. Ljubljančanom naj bi najprej odvzeli dve točki v domačem prvenstvu, če bi se zmaji želeli izogniti nadaljnjim kaznim, pa bodo morali poravnati vse zapadle obveznosti v določenem roku. "Če Olimpiji to ne bi uspelo, ji grozi odvzem še sedmih točk. Točkovni odbitki v tem trenutku po sijajni rezultatski seriji sicer niso prijetni, še najmanj za ozračje v ekipi in okrog nje, še zdaleč pa niso pogubni; Olimpija bi ob prvi kazni na vrhu lestvice še vedno imela šest točk prednosti. Precej večje razsežnosti prinaša drugi del izrečene kazni, ki je v teh dneh priromala na NZS," pišejo na spletni strani Ekipe24.

Na zapise se je odzvalo vodstvo Olimpije. "S strani Uefein NZS nismo dobili nobenega zahtevka o nepoplačanih dolgovih. Z naše strani so računi plačani in urejeni. Trudimo se po najboljših močeh, da NK Olimpija ostane na vrhu slovenskih lestvic ter skupaj z zaposlenimi in navijači gradimo na statusu in ugledu kluba. Ker vse obtožbe proti klubu jemljemo resno, smo te informacije preverili tudi pri NZS, ki očitke skladno z nami zavrača. NK Olimpija plačuje vse obveznosti sproti," je v sporočilu za javnost na klubski spletni strani poudaril direktor Olimpije Igor Barišić. "Verjetno ni naključje, da se takšne informacije pojavljajo pred večnim derbijem. Vsako nepotrebno šikaniranje, zbijanje morale in zlonamerno rušenje ugleda strogo obsojamo. V kolikor se bodo v medijih pojavljale nepreverjene in neresnične informacije, bo NK Olimpija predala zadevo pristojnim organom," pa je še zapisano v sporočilu za javnost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta