Zimske priprave vijoličastih: V Turčijo brez srbskega vezista, ki je blizu prestopa

M.D.
19.01.2024 13:58

Mariborčani bodo zimske priprave nadaljevali v tradicionalni bazi. Na seznamu potnikov za Belek je 28 nogometašev. V Turčiji bi se naj ekipi pridružil 21-letni napadalec iz Slonokoščene obale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Že trinajstič bodo vijoličasti osrednji del zimskih priprav opravili v Beleku. Z dunajskega letališča so proti Antalyi krenili ob 13.55. Zaradi poškodbe je doma ostal Marcel Lorber, s procesom okrevanja bo v Mariboru nadaljeval tudi Behar Feta. Ekipi se bosta po reprezentančni akciji, 22. januarja, v Turčiji pridružila Jan Repas in Sven Šoštarič Karić. Z ekipo bosta v Beleku tudi Martin Milec in Gregor Sikošek, ki okrevata po poškodbi. Ne gre pa v Turčijo z Mariborčani Vladan Vidaković, saj je srbski vezist, ki je minulo leto igral na posoji za Dinamo Batumi in Spartak Subotico, pred sklenitvijo prestopa, so sporočili iz NK Maribor.

Po pisanju Ekipe24 se bo v nedeljo, 21. januarja, pripravam vijoličastih pridružil tudi nogometaš iz Slonokoščene obale, 21-letni Edgard Beugre. Napadalec, član Denguele v njegovi domovini, je po informacijah Ekipe24 dobil vizum za odhod v Evropo in bo na preizkušnji poskušal prepričati Anteja Šimundžo in strokovni štab Maribora, da mu klub z Mladinske 29 ponudi pogodbo.

Maribor ob objavi seznama potnikov v Turčijo ni navedel, kaj se trenutno dogaja z Nigerijcem Ishaqom Rafiujem, ki bojda zaradi birokratskih težav ne more iz domovine.

V Turčijo je na priprave odšlo 28 nogometašev: Jug, Bergsen, Zalokar, Doroshenko, Milec, Širvys, Žinič, Mitrović, Uskoković, Watson, Vidmar, Kluiters, Strajnar, Sikošek, Urata, Vrhovec, Pihler, Dizdarević, Čuk, Bourlès, Božić, Soudani, Iličić, Barišić, Laušić, Kolar, Castro in Jakupović.

V okolici Antalye se bodo Mariborčani pomerili z ekipami Trenčin (22. januar), Lech Poznan (25. januar), Šahtar Doneck (28. januar) in RKS Rakow (1. februarja).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta