Znani nogometni trener razkril žalostno novico: "Živel bom še leto dni. Morda celo manj"

A.L., STA
11.01.2024 10:19

V pogovoru je razkril, da se je zgrudil med petkilometrskim tekom, nakar se je posvetoval z zdravniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eriksson je kot igralec igral na mestu desnega bočnega branilca in celotno kariero preživel v nižjih švedskih ligah.
Reuters

Nekdanji nogometni trener in selektor, Šved Sven-Göran Eriksson, je v pogovoru za švedski medij povedal, da se bori s hudo boleznijo. Šlo naj bi za raka, ostaja pa mu le še leto dni življenja, morda celo manj. "Moram se boriti, kolikor je mogoče." O bolezni so se pojavila namigovanja, ko je 75-letni strokovnjak zapustil mesto športnega direktorja pri Karlstadu.

V pogovoru je razkril, da se je zgrudil med petkilometrskim tekom, nakar se je posvetoval z zdravniki. Ti so mu povedali, da je doživel srčni zastoj, a tudi to, da ima raka. Kljub vsemu Eriksson ostaja pozitiven.

"Bolje je, če ne razmišljam o tem. Moraš prelisičiti možgane. Lahko bi ves čas mislil na to, sedel doma in se smilil samemu sebi. Prav lahko je končati v takšnem položaju. Ampak gledam bolj pozitivno," je povedal in nadaljeval, da ga je novica seveda šokirala, saj da nima posebnih bolečin. "To je bolezen, ki jo lahko upočasniš, ne moreš pa iti na operacijo ali kaj podobnega. Tako da je, kar je."

Eriksson je kot igralec igral na mestu desnega bočnega branilca in celotno kariero preživel v nižjih švedskih ligah. Pri zgolj 27 letih je končal kariero in se posvetil trenerskemu poslu.

V tem je pustil velik pečat. Vodil je Degerfors, Göteborg, Benfico, Romo, Fiorentino, Sampdorio, Lazio, angleško reprezentanco, Manchester City, Mehiko, Slonokoščeno obalo, Leicester City, Guangzhou R&F, SIPG iz Šanghaja, Shenzhen in nazadnje Filipine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta