Rak se je pri Shannen Doherty razširil na možgane in kosti: "Nočem umreti, rada bi še ljubila in ustvarjala"

D.Ži
30.11.2023 12:11

Zvezdnica nekdaj zelo priljubljene serije Beverly Hills 90210 bije svojo najtežjo bitko. O najtežjih dneh v življenju je spregovorila v obsežnem intervjuju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shannen Doherty pravi, da kljub bolezni še ni nehala živeti. 
Profimedia

Shannen Doherty je dala velik intervju za revijo People. Hudo bolna zvezdnica nekdaj kultne serije Beverly Hills 90210 bo na decembrski naslovnici.

"Nočem umreti," je 52-letna igralka dejala na začetku pogovora o četrtem stadiju raka dojke, ki se je nedavno razširil na njene kosti. "Nisem končala z življenjem. Nisem končala z ljubeznijo. Nisem končala z ustvarjanjem. Nisem končala z upanjem, da bom stvari spremenila na bolje. Nisem še končala," je dejala.

Po prvi diagnozi raka dojke leta 2015 je Doherty prestala mastektomijo ter kemoterapijo in obsevanje. Aprila 2017 je na Instagramu objavila, da ji je uspelo doseči stanje remisije, upala je, da je rak izginil. Toda leta 2019 se je vrnil in nato metastaziral najprej v možgane, zdaj pa še v kosti.

"Ko se vprašate: 'Zakaj jaz? Zakaj sem zbolela za rakom?' in nato 'Zakaj se je rak vrnil? Zakaj sem v 4. stopnji?', vas to spodbudi, da v življenju iščete višji namen," je povedala. Upa, da bo to spodbudilo dodatne raziskave te zahrbtne bolezni. "Noro je, da še nimamo zdravila," pravi.

Igralka upa, da ima vse predpogoje, da postane del kliničnih raziskav za nova zdravljenja. Javnost želi osveščati o raku. "Ljudje mislijo, da nič ne moremo, takoj nas prekrižajo. Vendar je v nas moč, želimo živeti in želimo delati," je dejala.

"Moji najlepši spomini šele prihajajo. Molim. Zbujam se in grem spat, hvaležna Bogu, molim za stvari, ki so zame pomembne, a kljub temu ne zahtevam preveč. To me povezuje z višjo silo in duhovnostjo. Vera je moja mantra," je zaključila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta