(FOTO) Zakaj so vijoličasti v Plovdiv leteli iz Gradca? V Bolgarijo 24 nogometašev Maribora

Miha Dajčman Miha Dajčman
10.07.2024 12:21

Za nastop na prvi tekmi Maribora v sezoni sta pripravljena tudi Jan Repas, ki je včeraj prvič postal oče, in Josip Iličić, ki se je ekipi pridružil dan pred odhodom v Bolgarijo. Na letalu z vijoličastimi tudi Turek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski nogometaši na letališču v Gradcu
Miha Dajčman

Ob 13. uri po lokalnem času (ob 12. uri po slovenskem) je čarter s člani NK Maribor pristal v Plovdivu. V drugem največjem bolgarskem mestu se bodo danes, jutri in v petek temperature povzpele blizu 40 stopinj Celzija. Na prvi uradni tekmi v sezoni proti Botevu vijoličaste tako čakajo visoke temperature in razgreto ozračje pred dodobra popolnjenim stadionom Hristo Botev, ki sprejme skoraj 19 tisoč gledalcev.

Mariborčani so iz Ljudskega vrta na tekmo prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo krenili malo pred 8. uro zjutraj. Le dobre pol ure so potrebovali do letališča v Gradcu, od koder so leteli s privatno nemško letalsko družbo Avantiair. Za razliko od preteklih let vijoličasti na evropsko tekmo niso krenili z Letališča Edvarda Rusjana, saj so leti z mariborskega letališča zaradi škode, ki je na infrastrukturi nastala po poletnih ujmah, onemogočeni.

Ante Šimundža se po letu in pol vrača v Bolgarijo.
Miha Dajčman
Mariborski nogometaši na letališču v Gradcu
Miha Dajčman

V Bolgarijo je odpotovalo 24 nogometašev, tudi Jan Repas, ki je včeraj prvič postal oče, in Josip Iličić, ki se je ekipi na treningih po kratkem premoru po reprezentančnih obveznostih pridružil dan pred odhodom na prvo tekmo sezone. Z ekipo niso odpotovali Blaž Vrhovec (težave s kolkom), Karol Borys (še v postopku registracije) in Andraž Žinič.

Z ekipo, strokovnim štabom in drugimi predstavniki kluba je v Bolgarijo potoval tudi Turek Cem Basgul, ki ga je v intervjuju za Večer pred dnevi športni direktor Marko Šuler predstavil kot svojo desno roko. 

Danes ob 19.45 po lokalnem času bodo imeli Mariborčani na stadionu Boteva novinarsko konferenco, ob 20.15 pa bodo opravili uradni trening. Jutri se bo tekma začela ob 21. uri (ob 20. uri po slovenskem času).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta