Štajerska turistična zveza: Potrdili vodstvo in podelili priznanja. Kdo so prejemniki?

Branka Bezjak
10.03.2024 04:26

Člani in članice oziroma delegati Štajerske turistične zveze so v prostorih Osnovne šole Starše opravili redno volilno skupščino, po njej pa podelili zlata, srebrna in bronasta priznanja zveze ter lipove vejice navdiha.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janja Viher, bo predsednica ŠTZ dve leti, s podpredsednikom Stanislavom Kozarjem, ki je prejel tudi priznanje, in Marjanom Malekom, namestnikom predsednice 
ŠTZ

Na čelu ŠTZ, ki pokriva območje 41 občin, kjer deluje 58 turističnih društev, v zvezo pa je vključenih tudi nekaj podjetij, tudi po skupščini ostaja Janja Viher, dosedanja predsednica, ki je tudi podpredsednica Turistične zveze Slovenije. Toda na tem mestu ne bo vsa štiri leta, pač pa do leta 2026, ko bo to funkcijo prevzel sedaj njen namestnik Marjan Malek, sicer dolgoletni predsednik Turističnega društva Starše. Delegati so sklenili, da bo ŠTZ vodil med letoma 2026 in 2028. Na podpredsedniška mesta pa so bili izvoljeni dr. Slavka Gojčič (strokovnjakinja in svetovalka s področja velnesa in zdravega življenjskega sloga), Stanislav Kozar (predsednik Občinske turistične zveze Maribor) in Gregor Žmak (župan občine Pesnica). "Novi organi zveze so teritorialno in vsebinsko zajeti na območju celotne Štajerske, kjer zveza deluje in povezuje turistične akterje na nivoju prostovoljstva v turizmu v sodelovanju z vsemi lokalnimi skupnostmi, zavodi, agencijami, podjetji in posamezniki v dobrobit razvoja in razcveta turizma," je sporočila predsednica ŠTZ Janja Viher.

Člani upravnega odbora ŠTZ bodo tako prihodnja štiri leta Franc Brodnjak, Aleksander Furek, Ivanka Frešer, Viktor Kapl, Manica Kramberger, Miha Lešnik, Anica Ramot, Sašo Simonič, Ivan Škrlec in Ivan Žižek. V nadzornem odboru pa bodo Irena Šober Jagodič, Branko Polanec in Zvonko Repina, člani disciplinskega razsodišča so Jože Krajnc, Rok Rajzman in Milan Vnuk.

Uvodoma so se delegati na skupščini z minuto molka poklonili spominu na nedavno umrlega spoštovanega preteklega predsednika Turistične zveze Maribor in podpredsednika TZS Antona Rousa. V nadaljevanju skupščine so potrdili poročila za minulo leto in sprejeli načrt dela s finančnim planom za leto 2024 ter se seznanili z izzivi prihodnosti. Ob resnih tematikah pa ni manjkalo sprostitve ob kulturnem programu Marijana Hercoga in mladih glasbenikov Gašperja Ambrožiča in Lane Leskovar.

Lipove vejice navdiha so posebna priznanja Štajerske turistične zveze za urejenost okolja.
ŠTZ

Po skupščini so prisluhnili še krajšemu motivacijskemu predavanju o komunikaciji v turizmu z zahtevnejšimi gosti v izvedbi Simone Lobnik Ambrožič in Igorja Ambrožiča iz podjetja EVRA. Skozi leto sledi še širše predavanje pod motom Več znanja za vse.

In kdo so dobitniki letošnjih priznanj zveze? Zlati znak ŠTZ so prejeli Zinka Dokl (TD občine Duplek), Stanislav Kozar (predsednik OTZ MB in podpredsednik ŠTZ), Martin Munda (TD Limbuš), Marjana Predan (TD občine Duplek), Milena Repina (TD Pernica), Franc Ruhitel (TD Sveta Ana) in Irena Šober Jagodič (predsednica NO ŠTZ). Srebrni znak ŠTZ sta prejela TD občine Duplek in Vesna Eberhart Čelan iz komisije za ocenjevanje urejenosti okolja. Bronasti znak ŠTZ so prejeli Janez Domanjko (TD Duplek), Amalija Prebil (TD Oplotnica), Jožica Težak (TD Ptuj) in Alojz Vrbnjak (TKD Pekre).

Branko Polanec, predsednik Turističnega društva Vurberk, je prevzel priznanje.
Štz

Posebna priznanja za urejenost okolja, lipovo vejico navdiha, so za leto 2023 prejeli: v kategoriji večjih mest Ptuj, v kategoriji manjših mest Videm pri Ptuju, v kategoriji vaških jeder Ptujska Gora, v kategoriji krožišč Duplek, v kategoriji posebnih priznanj Hotel Tisa in Etnološki muzej TD Podlehnik. "Na prireditvi je bilo zaznanega veliko navdiha, da gremo v pravi smeri naprej," je še dodala predsednica Janja Viher.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta