Policisti v BC Strike podirali keglje

Mirko Ploj
01.03.2024 06:00

Medgeneracijsko sodelovanje med upokojenimi in aktivnimi policisti ter krepitev medsebojnih odnosov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Upokojeni in še aktivni policisti so se družili na bowlingu.
Mirko Ploj

Klub upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maribor je načrtovane dejavnosti v letu 2024 pričel s tekmovanjem trojk v bowlingu. V sodelovanju s Policijsko upravo (PU) Maribor je 20. februarja za upokojene in aktivne policiste PU Maribor v Bowling centru Strike organiziral turnir v bowlingu za pokal Kluba. Dogodek je imel tekmovalno-rekreativni in družabni značaj.

Na tekmovanju je sodelovalo 14 ekip upokojenih in aktivnih policistov. Tako se je v bowling centru zbralo 42 tekmovalcev ter nekaj spremljevalcev in gledalcev. Po krajšem ogrevanju je vodja športnega dogodka Avgust Volšek zbrane seznanil s pravili tekmovanja ter jih vzpodbudil k tekmovalnosti, s ciljem osvojitve pokalov in medalj. Tekmovanje se je pričelo. Igralci so se trudili, da bi v treh serijah dosegli čim boljši rezultat. Čeprav so bili popolnoma skoncentrirani na igro, krogla ni vedno sledila željam in cilju posameznika, kar je prinašalo tudi razočaranja. A vseeno je ves čas prevladovala zdrava športna tekmovalnost.

Po odigranih kvalifikacijah se je šest najboljših ekip pomerilo v finalu. Po zaključku je sledila razglasitev rezultatov s podelitvijo pokalov in medalj. Ob tem je zbrane nagovoril direktor PU Maribor Beno Meglič.

Zahvalil se je za aktivno preživeto popoldne. Poudaril je, da je to posebej pomembno, ker gre za športni dogodek, saj aktivni delavci policije zaradi številnih zahtevnih nalog velikokrat zanemarijo rekreacijo in lastno zdravje. Pohvalil je dosežene rezultate sodelavcev ter čestital vsem dobitnikom pokalov in medalj.

Pokal sta prejeli ženski ekipi ekipa Kluba-2 in Kluba-1. Med moškimi ekipami je tretje mesto dosegla ekipa Kluba (Tome Petreski, Ivo Baklan, Bojan Marinič), drugo mesto OKC PU Maribor (Branko Uranjek, Franc Osvald, Robert Pišek) in prvo mesto SUP PU Maribor (Uroš Kušar, Aleš Hanžekovič, Bojan Ferk). Prvi trije posamezniki, ki so podrli največ kegljev, so prejeli medalje. Bronasto medaljo je osvojil Tome Petreski, srebrno Branko Uranjek in zlato Uroš Kušar. Zahvala za pomoč pri organizaciji turnirja gre stanovskemu kolegu Damjanu Frajzmanu. Kljub intenzivnim igram in tekmovalnosti so zbrani našli čas za klepet, med katerim so obudili marsikatero zanimivost iz časov skupnega opravljanja policijskega poslanstva. Upajo, da se bo tudi v prihodnje pokazala priložnost za takšna športno-družabna srečanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta