Prenovili lenarško enoto VDC Polž Maribor

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
08.05.2024 04:00

V Lenartu so pretekli četrtek slovesno odprli prenovljene prostore enote VDC Polž Maribor. Pridobili so dodatne prostore, prenovili in preuredili obstoječe ter trgovinico s svojimi izdelki združili z delavnico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gordana Kosanič, vodja lenarške enote VDC Polž Maribor, je v družbi uporabnikov odprla prenovljene prostore.
Askari

Za kvalitetno izvajanje storitve so pomembni prostorski pogoji in po prenovi enote Ruše smo lansko jesen pričeli z obnovo enote Lenart. Investicija je bila vredna 700 tisoč evrov, od tega smo jo 80 odstotkov financirali iz lastnih sredstev, preostalo pa iz sredstev tekočega vzdrževanja po pogodbi z ministrstvom za solidarno prihodnost. Pridobili smo dodatno delavnico, prostor za strokovnega delavca in sejno sobo ter večje sanitarije za osebe, ki uporabljajo invalidski voziček. Obenem sta pomembni pridobitvi toplotna črpalka in prezračevalni sistem," je izpostavila mag. Jasmina Breznik, direktorica VDC Polž Maribor, in dodala, da je storitev v času prenove potekala nemoteno, za kar gre zahvala Domu sv. Lenarta z direktorjem Zlatkom Gričnikom, saj so v tem času uporabniki in zaposleni uporabljali prostore Doma sv. Agate v Zamarkovi. Za dolgoletno dobro sodelovanje se je zahvalila lenarškemu županu Janezu Krambergerju.

Uporabniki lenarškega VDC v prenovljenih prostorih
Askari

Prostore so blagoslovili mariborski nadškof Alojzij Cvikl, domači župnik Marjan Pučko in tajnik Jure Sojč. Odprtje je z lepo mislijo povezala Darinka Čobec. Ob spremljavi profesorice Nevenke Gril Hameršak je zapela Tjaša Hameršak. Prireditve se je udeležil Josip Lukač, ki velja za pobudnika ustanovitve VDC Polž v Lenartu.

Zbrane je nagovorila mag. Jasmina Breznik, direktorica VDC Polž Maribor.
Askari

Posebej ponosnih na prenovljene prostore v skupni velikosti 700 kvadratnih metrov je vseh 48 uporabnikov in zaposleni lenarške enote z Gordano Kosanič na čelu, ki so na dan odprtja prikazali vsakdanji utrip lenarškega VDC. Prav tako so sooblikovali kulturni del programa odprtja - Tjaša Kocjan in Milan Muršec sta z Jelko Orgolič pripravila recitale, skupina deklet Polževe zvezdice pa je zaplesala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta